Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

 
12-01-2023

Oficina Comarcal d’Impuls a la Transició Energètica

Potser t'agradaria compartir...

L’Oficina Comarcal d’Impuls a la Transició Energètica (OCITEBP), és un servei d'assessorament i atenció a la ciutadania per a resoldre dubtes i oferir solucions que impulsin l’ús de sistemes energètics sostenibles.

 

El tècnic de l’Oficina es desplaçarà cada 15 dies als municipis que han subscrit el conveni, entre els quals Sant Jaume dels Domenys, per atendre les persones que hagin demanat cita prèvia a través del web del Consell Comarcal del Baix Penedès a l’apartat de serveis a la ciutadania,  directament a l’ajuntament en horari d’atenció al públic o per correu electrònic a energia@baixpenedes.cat

 

A Sant Jaume dels Domenys s’atendrà els dimecres (cada dues setmanes d’acord amb el calendari adjunt), en un despatx de la primera planta del Centre Cívic (carrer de la Carretera).

 

El servei, que pretén donar les eines, ajudar al ciutadà a prendre la millor decisió i beneficiar-se de les subvencions a les quals es pugui acollir, ofereix:

- Assessorament per entendre la factura elèctrica i les opcions de contractació.

- Assessorament a empreses i particulars a nivell tècnic.

- Impuls de projectes d’eficiència energètica i energies renovables.

- Dinamització, informació i suport per la generació de comunitats energètiques locals tant públiques com privades.

- Promoció de l’educació ambiental amb projectes de sensibilització, tallers i xerrades itinerants pels municipis per tal d’arribar a tota la ciutadania i als professionals del territori

- Realització de xerrades i actes de divulgació en l'àmbit de les energies renovables i la transició energètica del territori.

- Assessorament i suport tècnic sobre subvencions europees i altres ajudes destinades al sector públic i privat.

- Impuls de la gestió domèstica del consum energètic per reduir la despesa econòmica i els nivells d'emissions de gasos d’efecte hivernacle, mitjançant xerrades itinerants.

També es faran xerrades a les escoles i instituts per donar a conèixer les alternatives que ofereixen les energies renovables en el consum privat.

 

L’OCITEBP es finança en un 88,16 % amb la subvenció de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), mentre que els 9 ajuntaments adherits al conveni es fan càrrec de la resta de despeses de l’oficina.

Potser t'agradaria compartir...