Certificat Professional d’Elaboració de vins i licors
El Consell Comarcal del Baix Penedès informa que l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènec, Centre de Formació Professional Integrada, posa en marxa el curs per a l’obtenció del Certificat Professional d’Elaboració de vins i licors, que tindrà lloc a partir del 4 de novembre de 2024 a Sant Sadurní d’Anoia.
Es tracta d’una formació dissenyada per desenvolupar l’activitat professional com a tècnic d’elaboració de vins en grans, mitjanes i petites empreses implicades en l’elaboració i envasament del vi, l’aiguardent i els licors, amb l'objectiu de capacitar els alumnes en la competència general de: “Realitzar operacions d’elaboració, criança i envasament de vins, aiguardents, licors i altres productes derivats, d’acord amb les normes de qualitat, manipular la maquinària i els equips corresponents i efectuar el seu manteniment de primer nivell”.
Els requisits per accedir a aquest curs són:
- Tenir acreditat, com a mínim, el títol d’ESO/EGB/FP1/BUP.
- Altres títols o prova d’accés: FP de grau mitjà, equivalents o superiors.
Tant si l’alumne/a està a l’atur o treballant: un cop admès caldrà inscriure’s a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació.
Ocupacions o sortides professionals:
· Treballadors/es de l'elaboració de begudes alcohòliques.
· Cellerer. Elaborador/a de vins.
· Operador/a de màquines embotelladora de begudes.
· Elaborador/a de vinagres Elaborador/a de caves, elaborador de sidra.
· Elaborador/a d'aiguardents, elaborador de licors.
· Operador/a d'embotellament de begudes.
· Operador/a de secció d'envasament de begudes, envasador.
A més, l’obtenció del certificat, permet tenir competències i resultats d’aprenentatge, que convaliden diferents mòduls del cicle de Grau Mig en Olis d’Oliva i Vins, i també 1 o 2 mòduls del cicles de Vitivinicultura, aquest de Grau Superior. Tots dos cicles s’imparteixen a la nostra Escola.
El curs està 100% subvencionat i té cost zero per a l’alumne.
La preinscripció es pot fer en aquest enllaç fins el 30 de setembre.
Podeu consultar més informació al web de l’Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell Domènech.