Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

17-05-2024

Cal seguir fent un consum responsable de l’aigua

Potser t'agradaria compartir...

Cal seguir fent un consum responsable de l’aigua

L’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys i Aqualia, companyia gestora del cicle de l’aigua al municipi, continuem treballant en la divulgació de l’estat referent a la gestió de l’aigua així com a la situació de sequera que no només afecta al nostre municipi sinó també a la resta del país.

En aquest sentit, l’Agència Catalana de l’Aigua avala el full de ruta presentat per l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys per aconseguir una millor gestió de l’aigua al municipi i ha sobresegut la resolució de la multa per excés de consum d’aigua al nostre municipi que superava els límits legals establerts (vegeu el quadre de consum per habitant i dia dels darrers mesos). Concretament, les accions que es duran a terme en les properes setmanes són augmentar l’extracció d’aigua pròpia utilitzant els pous del nostre municipi, posant de nou en marxa el pou de la Torregassa i canviant la bomba del pou de Canyamars per una de més capacitat extractora. També s’ha començat a planificar la substitució de les canonades antigues per millorar el rendiment de la xarxa d’aigua del municipi i evitar fuites que penalitzin el rendiment. Per finançar aquestes inversions, l’ajuntament ha sol·licitat una subvenció a l’Agencia Catalana de l’Aigua que està acceptada provisionalment a l’espera de l’acceptació definitiva. Tanmateix també es preveu destinar-hi diners de l’assignació de la Diputació de Tarragona.

L’Agència Catalana de l’Aigua continua categoritzant el municipi de Sant Jaume dels Domenys en estat de Prealerta per sequera hidrològica. En aquest estat, no hi ha cap mena de restriccions en l’ús de l’aigua tant per a ús domèstic com per altres tipus d’activitats. Tot i que actualment no tinguem restriccions, tenint en compte el consum d’aigua actual del municipi d’acord amb les darreres dades disponibles, es considera oportú seguir vetllant per un consum responsable de l’aigua. A curt termini tampoc es preveu una millora de la situació de sequera que malauradament ens toca viure, i tenint en consideració que d’aquí a poc començaran a pujar les temperatures, preveient-se un estiu molt càlid, és important no malbaratar ni un sol litre d’aigua.

De fet, encara que darrerament hagin augmentat les reserves d’aigua i que gràcies a la dotació d’aigua del Consorci d’Aigües de Catalunya, a dia d’avui al municipi no tenim limitacions en l’ús d’aigua, sí que es cert que, en un futur, es podrien establir noves restriccions de consum per als usos domèstics, agrícoles, industrials, recreatius, que impliquin el reg i altres usos.

És per aquest motiu que l’ajuntament segueix recomanant diversos consells per preservar aquest recurs essencial i garantir el subministrament d’aigua per a la present i les futures generacions. Així doncs, s’anima a actuar amb petits gestos sostenibles per aplicar tant des de casa, com en totes les instal·lacions del nostre municipi, que estalvien grans quantitats d’aigua, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i cuidar el planeta.


Acció aigua consells.jpg
Potser t'agradaria compartir...