Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

15-11-2023

Del 13 al 19 de novembre, Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol

Potser t'agradaria compartir...

Del 13 al 19 de novembre, Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol

Avui, 15 de novembre, és el Dia Mundial sense Alcohol i en aquest motiu, la Unitat d’Infermeria de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Baix Penedès Interior, a la que pertany Sant Jaume dels Domenys, s’afegeix a la Setmana de sensibilització sobre els riscos el consum d’alcohol que es celebra del 13 al 19 de novembre.

L'objectiu d'aquesta celebració és fer reflexionar la societat sobre el consum d’alcohol i conscienciar-la dels riscos que té per a la pròpia salut i per a la de terceres persones.

L’alcohol és el responsable d’1 de cada 4 morts entre els adults joves de 20 a 24 anys a tot el món, segons l’Organització Mundial de la Salut. Per això, i en línia amb l’estratègia de prevenció de l’OMS, el Departament de Salut impulsa el dret de les persones a disposar d’informació veraç en relació als riscos que el consum d’alcohol provoca en l’estat de salut i alerta que no existeix un nivell de consum segur d’alcohol, sinó que no consumir-ne és l’únic que evita els seus efectes nocius.

L’alcohol és la substància amb més demandes de tractament a la Xarxa d’Atenció a les Drogodependències de Catalunya. 

Seguint les directrius de l’OMS i amb el lema ‘Veus el que beus? El dret a la informació sobre els riscos del consum d’alcohol’, enguany la Setmana posa l’accent a reforçar l’accés que té la ciutadania a conèixer quines són les conseqüències que consumir alcohol, fins i tot en dosis baixes, té per a la seva salut.

S’adjunten quatre arxius amb informació d’interès.

Potser t'agradaria compartir...