Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

09-06-2023

El 13 de juny, prova del sistema d’enviaments d’alerta a telèfons mòbils

Potser t'agradaria compartir...

El 13 de juny, prova del sistema d’enviaments d’alerta a telèfons mòbils

El dimarts, 13 de juny, pel matí, es repetirà la prova del sistema d’enviaments massius a telèfons mòbils a les vegueries de Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès.

La primera prova en aquesta zona es va fer el 12 d’abril però el missatge massiu va arribar només al 35% dels telèfons mòbils, segons dades de l’enquesta feta per Protecció Civil de la Generalitat. L’eina ha estat desenvolupada pel Ministeri de l’Interior, a qui es va reclamar que hi posés solució. El Ministeri va dir que havia localitzat l’errada i l’havia arreglat. Ara, amb la prova del 13 de juny, es vol comprovar que tot funciona correctament abans de dur a terme la prova més gran pel que fa a la població afectada, que seria la de la vegueria de Barcelona.

El sistema està pensat per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a una zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. Consisteix en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l'alerta estigui activa.

Els missatges s’identifiquen clarament perquè van encapçalats pel text “Alerta de Protecció Civil”, o bé pel text “Alerta presidencial”, en funció de la configuració del mòbil. Aquest tipus de missatges es mantenen en pantalla fins que es prem el botó “acceptar”.

Es demana la població que col·labori un cop finalitzada la prova i participi omplint l’enquesta de valoració que s’hi pot accedir des d’aquest enllaç. En aquesta enquesta es preguntarà si s'ha rebut l'alerta, si s’ha rebut una o diverses vegades, en quin idioma s’ha rebut, quin és el sistema operatiu del telèfon (Android i Iphone), quina és l’operadora de telefonia (Movistar, Vodafone, Orange, etc) i la ubicació on s’era en el moment de rebre l’alerta (si es té activada la ubicació del telèfon aquesta es registra automàticament). L’enquesta no estarà activa fins el dia 13 de juny.

Potser t'agradaria compartir...