Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

13-03-2023

Xerrades d’orientació acadèmica i professional “I després de l’ESO, què?”

Potser t'agradaria compartir...

Xerrades d’orientació acadèmica i professional “I després de l’ESO, què?”

El projecte comarcal Jove Baix Penedès, al que pertany Sant Jaume dels Domenys, ha programat les xerrades d'orientació acadèmica i professional «I després de l’ESO, què?» en format presencial per a la segona quinzena de març.

 

Les xerrades s’adrecen a mares, pares i alumnes de 3r i 4t d'ESO amb l’objectiu de què coneguin totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO, pensades com un espai de trobada on els joves i les seves famílies rebran orientació i informació acadèmica i professional.

 

Al Baix Penedès es faran 3 xerrades, una a la Bisbal del Penedès, a l’Institut Coster de la Torre, que és el centre de referència per a la majoria d’alumnes del municipi, el dilluns, 20 de març, a les 6 de la tarda, i les altres dos a Cunit i a l’Arboç. L’assistència és lliure i es pot triar el lloc que es vulgui d’acord amb els interessos de cadascú. Consulteu les dates i horaris al cartell.

 

La ponència de les xerrades inclouen una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d'estudis, com el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l'elecció.

 

A continuació s'explicaran les alternatives de formació al finalitzar els estudis d'ESO, amb el Graduat o sense, és a dir, els itineraris de formació segons l'oferta vigent tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides.

 

També s'oferiran els contactes i les fonts d'informació de referència necessàries per a poder completar la informació.

 

A més, s'aportaran eines i elements de reflexió per tal que pares i alumnes comparteixin aquest moment important, que representa el punt de partida de la carrera acadèmica o professional.

 

Cal destacar que aquesta acció pretén millorar la transició dels joves de la comarca entre la formació i el treball, a més de voler implicar-hi les famílies, podent tenir la informació necessària, de manera que pugui repercutir en la projecció d’un futur engrescador i que contribueixi a reduir els alts índex de fracàs i abandó escolar fruit, massa sovint, d’eleccions poc reflexives, improvisades i condicionades.

 

La xerrada es complementa amb un seguiment per als joves i pares que ho sol·licitin i que consisteix en la possibilitat d'accedir a una consulta personalitzada al Servei d'assessorament i orientació acadèmica i laboral de l’Oficina Jove del Baix Penedès, que a més d’atendre presencialment a l’oficina del Vendrell, es desplacen un cop al mes als municipis que pertanyen al projecte JBP, com Sant Jaume dels Domenys, on la següent sessió tindrà lloc el dia 16 de març.

Potser t'agradaria compartir...