Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

10-03-2023

Bosses compostables per a la recollida de la fracció orgànica

Potser t'agradaria compartir...

Bosses compostables per a la recollida de la fracció orgànica

Les bosses compostables estan fetes de materials 100% compostables (la seva procedència pot ser tant de fonts renovables com de fonts fòssils) i es descomponen durant la fase de degradació de la matèria orgànica a través de processos de biodegradació o compostatge.

 

L’ús de cubells airejats, junt amb les bosses compostables, presenten una sèrie d’avantatges respecte a d’altres sistemes. Permeten la transpiració del líquid en forma de vapor que contenen les restes orgàniques i d’aquesta manera, s’evita l’acumulació de lixiviats, es redueix el pes dels residus, i s’optimitza la resistència de la bossa compostable. També, es comprova una reducció de les olors generades per possibles fermentacions anaeròbiques de la FORM.

 

Per garantir que les bosses són compostables, han de estar certificades d’acord amb les normes internacionals com la EN 13432 i la EN 14995. El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural les homologa i identifica mitjançant el Distintiu de garantia de qualitat ambiental.

 

L'Agrobotiga de Sant Jaume (c. de Prat de la Riba, 3), disposa de les bosses compostables per a dipositar-hi la fracció orgànica, tant per als cubells d'ús domèstic com per als contenidors grans dels comerços.

 

Potser t'agradaria compartir...