Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

30-01-2023

El 2 de febrer xerrada “Lletger o Lleger?”

Potser t'agradaria compartir...

El 2 de febrer xerrada “Lletger o Lleger?”

Al municipi de Sant Jaume dels Domenys hi ha uns quants pobles, nuclis o agrupacions de cases, cadascun amb un nom que fa referència a fets històrics, la denominació d’un punt geogràfic com ara un turó, o altres raons que han fet que al llarg dels anys el lloc es conegués i identifiqués d’aquesta manera.

 

Alguns dels noms que reben, des que es van començar a utilitzar fins a dia d’avui, han patit modificacions. Uns per la pròpia evolució de l’idioma i d’altres per la imposició de les autoritats governants del moment.

 

Lleger, com consta en el registre oficial de la Generalitat de Catalunya, o Lletger, com li diu una gran part de la població, és un dels casos en què hi ha controvèrsia a l’hora de determinar quina és la forma correcta de nomenar el poble.

 

Per tal de posar-hi una mica de rigor i per apropar-nos a la història de la toponímia de Lleger/Lletger, el dijous, 2 de febrer, es farà la xerrada “Lletger o Lleger?”, a càrrec de l’Institut d’Estudis Penedesencs. L’acte es farà a la Societat de Lletger a 2/4 de 8 del vespre.

Potser t'agradaria compartir...