Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

18-01-2023

Ajuts per millorar l'accessibilitat dels habitatges de persones grans

Potser t'agradaria compartir ...   
Ajuts per millorar l'accessibilitat dels habitatges de persones grans

El 31 de gener finalitza el termini per sol·licitar les subvencions per afavorir l’accessibilitat als edificis i habitatges.

 

La convocatòria s’adreça a les persones físiques o jurídiques, propietàries o usufructuàries dels edificis d'habitatges i d’habitatges, que compleixin almenys un dels següents requisits: tenir complerts 70 anys, tenir reconeguda legalment la discapacitat o la situació de dependència.

 

Les actuacions que es duguin a terme en les zones comunes dels edificis podran rebre una subvenció equivalent al 75% del pressupost. Aquestes actuacions poden ser, entre d’altres: nous ascensors, rampes, plataformes elevadores, elements com ara senyals lluminosos o productes de suport a l'audició.

 

Les obres de millora que afectin l’interior dels habitatges rebran el 100% del pressupost amb un màxim de 6.000 euros per habitatge, ampliables fins a 10.000 euros en cas de discapacitat del 75% o de 15.000 euros, en cas de dependència. Se subvencionen actuacions com ara: ascensors, plataformes elevadores, salva-escales o rampes, elements d'informació o d'avís, instal·lació domòtica i d'altres avenços tecnològics.

 

Les sol·licituds de subvenció s'han de presentar i formalitzar telemàticament mitjançant el portal Tràmits de la Generalitat de Catalunya, i fins el 31 de gener de 2023, inclòs. Per accedir a aquestes subvencions, les obres s’han d’haver iniciat amb posterioritat a l’1 de febrer de 2020 i han d’haver finalitzat abans del 31 de març de 2023, inclòs.

 

La convocatòria té una dotació pressupostària de 7,5 milions d’euros que gestiona el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i les sol·licituds s’atendran per ordre d’entrada amb la documentació completa, fins a exhaurir el pressupost. 

Potser t'agradaria compartir ...