Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

22-11-2022

S’inicia una campanya de tractament aeri de control de la processionària del pi al municipi

Potser t'agradaria compartir...

S’inicia una campanya de tractament aeri de control de la processionària del pi al municipi

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya informa que es preveu que properament iniciï la campanya de tractaments aeris de control de la processionària del pi, que aquest any inclou unes 570 ha al municipi de Sant Jaume dels Domenys. 

Els tractaments començaran a partir del dia 23 de novembre sempre que es presentin les condicions climatològiques adients, motiu pel qual es podrien perllongar durant algun temps més. 

En el plànol adjunt  podeu consultar les superfícies que es preveu tractar al municipi. Els tractaments consisteixen en l'aplicació a ultra baix volum (3 l/ha) del producte biològic Bacillus thuringiensis kurstaki, un bacteri gram positiu de la família Bacillaceae, utilitzat de manera habitual com a pesticida. Aquest bacteri produeix unes proteïnes anomenades endotoxines que es poden trobar al tracte digestiu de les erugues, a la superfície de plantes, en ambients aquàtics, femtes d’animals o als molins de farina i a magatzems de gra. 

Podeu trobar més informació sobre els tractaments aeris en aquest enllaç

Potser t'agradaria compartir...