Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

11-11-2022

Presentació del projecte de Comunitat Energètica Local de Sant Jaume dels Domenys

Potser t'agradaria compartir...

Presentació del projecte de Comunitat Energètica Local de Sant Jaume dels Domenys

L’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys vol impulsar i ajudar a crear una Comunitat Energètica Local (CEL) que pugui generar i distribuir energia per als habitatges i comerços del municipi, generant estalvi a la factura de la llum i permetent la democratització de l’energia deixant la propietat del projecte en mans de les mateixes persones beneficiàries. Aquestes Comunitats Energètiques Locals, obertes i participatives, anteposen de forma clara i transparent els objectius de millora social i ambiental als guanys financers.

 

Les Comunitats Energètiques Locals són agrupacions de persones particulars, entitats, ajuntaments i/o petites i mitjanes empreses organitzades principalment en forma de cooperatives o associacions per transformar el seu territori cap a un model de generació, gestió i ús d’energia 100% renovable.

 

Per presentar el projecte, el dia 1 de desembre es farà una xerrada i una taula rodona a la sala d’actes de Cellers Domenys, a 2/4 de 8 del vespre, que comptarà amb la Micaela Villaverde en representació d’e-Plural, la Maria Mestres de Coopsetània i el regidor de Medi Ambient, el Xavier Urgell.

 

L’associació de cooperatives e-Plural està formada per Tandem Social, EPI energia per la igualtat, Arkenova, SUNO i Som Mobilitat i són els qui han redactat el projecte del disseny d’una comunitat energètica a Sant Jaume dels Domenys.

 

Les CEL impulsen accions per transformar la manera de produir, gestionar i utilitzar l’energia, amb producció d’energia solar, mobilitat elèctrica compartida, millores en eficiència energètica i molts d’altres serveis que els seus membres decideixin compartir.

 

La implantació d’una CEL comporta múltiples beneficis ambientals (descarbonització, energia km. 0, dinamització i sostenibilitat del territori), socials (construcció de comunitat, coneixença, l’empoderament dels agents, la lluita contra la pobresa energètica) i econòmics (estalvi en les factures energètiques anuals).

Potser t'agradaria compartir...