Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

18-10-2022

Concert solidari del grup ugandès de gòspel, Aba Taano

Potser t'agradaria compartir...

Concert solidari del grup ugandès de gòspel, Aba Taano

El grup de gòspel "Aba Taano", format per cinc components vinguts d'Uganda, va protagonitzar aquest passat dissabte, 15 d’octubre, un concert a l'església de Sant Jaume dels Domenys.

 

L’espectacle va repassar algunes peces d'arrel africana, espirituals negres, acabant amb les conegudes cançons de gòspel nordamericanes com per exemple Amazing Grace. Una música diferent, un plantejament original, un repertori propi i moltíssimes taules són les característiques d'aquests 5 joves Ugandesos, que viuen a Uganda però viatgen regularment arreu del món portant la seva música. 

 

"Aba Taano" han realitzat centenars de concerts als escenaris més grans d'Europa des de l’any 2008 i han guanyat 11 premis internacionals. 

 

El concert tenia caràcter solidari ja que la recaptació de la taquilla es destinarà al projecte “Música para salvar vidas”, un projecte nascut l'any 2005 a l'Àfrica que té per objectiu ajudar a infants i joves ugandesos a tenir un futur digne al seu propi país.

 

L’ajuntament va convidar les entitats i associacions del municipi a sumar-se a la iniciativa solidària que va ser atesa per la Penya Blaugrana Marc Bartra, la Societat Cultural i Recreativa de Sant Jaume, l'Associació Virgen del Rosario i l'Associació de dones la Llinyola, que van fer una aportació econòmica que, juntament amb la recaptació feta el dia del concert, es destinarà a l’ONG promotora del concert. 

 

Els “Aba Taano” van passar el cap de setmana per Sant Jaume i Valls però també faran parada al seu pas per Espanya a Bilbao, Reus, Alacant, Madrid i Ponferrada entre d'altres escenaris durant aquest mes d'octubre. 


221018 Concert solidari Aba Taano 02.jpg
Potser t'agradaria compartir...