Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

09-09-2022

Implantació del 4G i 5G al municipi. Possibles afectacions en la recepció del senyal de la TDT

Potser t'agradaria compartir ...   
Implantació del 4G i 5G al municipi. Possibles afectacions en la recepció del senyal de la TDT

En els propers dies tindrà lloc l’activació de la xarxa mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de freqüència de 800 i 700 MHZ respectivament, dels principals operadors de telefonia mòbil que presten el servei al municipi.

 

La tecnologia emprada sobre aquestes bandes de freqüència, anteriorment utilitzades per la Televisió Digital Terrestre (TDT), permetrà oferir una millor cobertura en interiors i una més gran estesa de la cobertura, millorant la velocitat de connexió a internet, els serveis de televisió i els nous serveis que puguin sorgir en el futur.

 

La implantació dels serveis en aquestes bandes de freqüència poden interferir la recepció del senyal de la TDT. Per aquest motiu, en el cas de que es detecti una incidència (pixelat, bloqueig de les imatges o pèrdua del senyal), les operadores de telefonia mòbil han contractat l’empresa llega700 per atendre i resoldre qualsevol deficiència produïda als i les usuàries de la TDT.

 

L’empresa encarregada de resoldre les incidències, llega700, posa a disposició dels i les usuàries el telèfon d’atenció 900 833 999, on podran sol·licitar que se’ls solucioni el problema de visualització de canals de la TDT. Un cop comprovada a la base de dades dels nodes 4G i 5G, si es determina que la causa de la interferència ve provocada per aquests nodes, s’enviarà un tècnic que, de forma totalment gratuïta, els instal·larà un filtre a la capçalera del sistema de recepció per anul·lar la interferència.

 

Podeu consultar més informació al web de llega700

Potser t'agradaria compartir ...