Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

08-09-2022

Resultats de la campanya d’esterilització i el cens de colònies de gats ferals

Potser t'agradaria compartir ...   
Resultats de la campanya d’esterilització i el cens de colònies de gats ferals

Entre els mesos de juny i agost, l’Ajuntament de Sant Jaume, en col·laboració amb l’Associació de Defensa i Rescat Animal de Catalunya (DRAC), ha realitzat el cens de les colònies de gats de carrer del municipi, i ha aplicat també el mètode CER per esterilitzar-los, controlar i higienitzar les poblacions felines del carrer.

 

S’han censat 10 colònies, dues a Cornudella, dues al Papagai, dues a l’Arquet, una a l’Hostal, una a Sant Jaume, una a Torregassa i una al polígon. En total s’han identificat 92 individus (43 mascles i 49 femelles) i s’han esterilitzat 73 animals.

 

A banda, s’han recollit deu ventrades de 21 cadells en total, la majoria dels quals han acabat en adopció i la resta han sigut portats al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de Vilafranca del Penedès (CAAD).

 

El mètode CER és la forma més ètica i, alhora, efectiva per gestionar i reduir les poblacions felines del carrer. En col·laboració amb persones voluntàries i associacions protectores es procedeix a la captura dels gats susceptibles d´esterilització, mitjançant gàbies trampa. Un cop capturats són traslladats al centre veterinari, on es supervisa el seu estat sanitari, es desparasiten i s’esterilitzen. Els animals ja esterilitzats són marcats amb una petita osca a l’orella esquerra en mascles i dreta en femelles. Tot seguit són retornats a la colònia. Els gats susceptibles d’adopció es queden al refugi/acollida per efectuar-la.

 

L’Ajuntament vol agrair l’Associació DRAC la bona feina feta al municipi i tanmateix vol fer difusió de la necessitat de disposar de cases d’acollida per seguir realitzant aquesta tasca. Ser casa d'acollida és una de les diferents formes de les quals es pot ajudar als animals. Molts d'ells no poden suportar les condicions d'un refugi; alhora també són molt necessàries per les associacions que no compten amb un lloc físic com la nostra (de moment), ja que sense elles no se’ls pot rescatar. Les cases d'acollida ofereixen la seva llar i les seves cures de manera temporal, només el temps que considerin tenir l'oportunitat de fer-ho, mentre que l'associació es compromet a fer-se càrrec de l'animal, així com de totes les despeses de manutenció que aquest derivi.

 

Tothom qui estigui interessat en col·laborar, pot posar-se en contacte amb l’associació a través del correu ong.drac@gmail.com, el whatsapp 637 26 26 63 o el correu de l’ajuntament ajuntament@santjaumedelsdomenys.cat.

 

El cost de l’actuació duta a terme en aquesta campanya ha estat de 3.200,00 € més 672,00 € d’IVA.

Potser t'agradaria compartir ...