Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

05-09-2022

L’1 de novembre data definitiva de l’inici del nou servei de recollida de residus porta a porta

Potser t'agradaria compartir ...   
L’1 de novembre data definitiva de l’inici del nou servei de recollida de residus porta a porta

El 90% dels nostres residus es poden reciclar si els separem correctament. A Sant Jaume dels Domenys només en reciclem el 40%. Així doncs, és necessari transformar la gestió de residus del nostre municipi i per aquest motiu s’implantarà un nou model de recollida porta a porta.

 

Amb el nou servei porta a porta, que prestarà l’empresa PreZero, amb qui es va formalitzar el contracte el passat dia 10 d’agost, recollirem totes les fraccions de la selectiva: paper i cartró, envasos, matèria orgànica i rebuig, a la porta de casa, mentre que el vidre es continuarà dipositant en els contenidors de la via pública. 

 

Aquest canvi suposarà un augment del percentatge de residus que es recullen actualment i l’eliminació de bona part dels contenidors que ocupen espai a la via pública, podent gaudir d’un poble més bonic.

 

Tot això ens ajudarà a procurar pel medi ambient, augmentar la recollida selectiva i complir amb els objectius marcats per la Unió Europea. A més, per a tots nosaltres, suposarà una aturada de l’increment de la taxa de recollida de residus.

 

La implantació del nou sistema de recollida es farà a tot el municipi, incloses les masies i tots els habitatges de la urbanització del Papagai, tant de la part de Sant Jaume dels Domenys com de la Bisbal del Penedès.

Potser t'agradaria compartir ...