Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

14-07-2022

Batudes especials i extraordinàries de caça al municipi

Potser t'agradaria compartir...

Batudes especials i extraordinàries de caça al municipi

La Generalitat de Catalunya autoritza de manera excepcional la caça o la captura d'espècies cinegètiques quan en un determinat àmbit territorial (àrees privades o locals de caça, zones de seguretat, refugis de caça o refugis de fauna salvatge, i terrenys cinegètics d'aprofitament comú) es produeixi o es pugui produir, d'acord amb els antecedents, una abundància excessiva d'individus d'una espècie cinegètica, de manera que resulti perillosa o nociva per a les persones o perjudicial per a l'agricultura, la ramaderia, els terrenys forestals, les espècies protegides o la caça, valorades altres solucions alternatives més satisfactòries sense èxit.

Durant els mesos de juny, juliol i agost, a les àrees privades o locals de caça es poden caçar només porcs senglars (mitjançant batudes o aguaits diürns) quan causin danys a l'agricultura.

Al municipi de Sant Jaume dels Domenys, els pagesos han mostrat la seva preocupació pels danys que els senglars, que hi proliferen cada cop més i en més gran nombre, els estan causant a les seves explotacions agrícoles.

Per aquest motiu van demanar la col·laboració a la Societat de Caçadors de Sant Jaume dels Domenys, per a què facin les intervencions oportunes per tal de reduir l’acció d’aquestes poblacions de senglars. Tanmateix, l’excés d’individus provoca que estenguin el seu camp d’acció, acostant-se als nuclis urbans i creuant les vies i carreteres amb el perill que comporta per als vehicles i les persones.

La Societat de Caçadors organitzarà en les properes setmanes, batudes en diferents indrets del municipi, començant per la que es farà al torrent de Gomila / Cal Marcé el dissabte, 16 de juliol.

Les batudes extraordinàries s’anunciaran per l’eBando i les xarxes socials, per tal de mantenir informades a les persones que fan ús de les pistes i camins on es duran a terme, i així evitar de transitar-hi mentre tinguin lloc. Als avisos s’hi podrà consultar el mapa de la zona on es farà la batuda i on s’indicaran els accessos restringits.

Es prega respectar les senyalitzacions i indicacions que es facin.

Potser t'agradaria compartir...