Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

23-06-2022

Finalitzen els cursos a la Casa de Cultura

Potser t'agradaria compartir...

Finalitzen els cursos a la Casa de Cultura

Aquesta setmana han finalitzat els cursos d’alfabetització de castellà, del grup de conversa de català i d’anglès, la setmana passada ho va fer el d’informàtica per a la gent gran i la que ve ho farà el d’activitats físiques per a la gent gran.

 

Les classes s’han fet durant el curs escolar, impulsades per la regidoria de Formació i Ocupació i donen resposta a la demanada dels i les usuàries que es van inscriure motivades per l’aprenentatge o per la practica d’una activitat.

 

Fins a 20 alumnes han seguit les classes d’alfabetització de castellà i de grup de conversa de català que s’han fet dos cops a la setmana. D’alfabetització de castellà es van fer dos grups, un per a persones que no tenen el castellà com a llengua d’ús preferent, totes vingudes de fóra de l’Estat, i l’altre per a persones que tot i tenir el castellà com a llengua pròpia, no van tenir l’oportunitat de cursar els estudis quan eren infants. El grup de conversa de català, que enguany ha augmentat mitja hora per classe, fins a l’hora i mitja que es fa actualment, també ha incrementat el nombre d’alumnes, persones nascudes i crescudes fora de Catalunya i que tenen interès en utilitzar la llengua del lloc que les ha acollit.

 

El dia 22 de juny es van ajuntar els i les alumnes d’ambdós cursos, on cadascuna va dur menjar fet amb receptes dels seus llocs d’origen (el Marroc, Anglaterra, Galícia, Andalusia, la República Dominicana), que van compartir en una celebració que es va cloure amb l’entrega de diplomes d’assistència que els van fer la regidora Marta Ventura i la professora, Rosario Teuler. 


220623 Fi cursos Casa de Cultura 02.jpg
Potser t'agradaria compartir...