Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

22-06-2022

El 23 de juny, la Flama del Canigó arriba a Sant Jaume dels Domenys

Potser t'agradaria compartir ...   
El 23 de juny, la Flama del Canigó arriba a Sant Jaume dels Domenys

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent.

 

La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.

 

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

 

Demà dijous, 23 de juny, vigília de Sant Joan, la Flama del Canigó arribarà al municipi de Sant Jaume dels Domenys per ser repartida entre les entitats, associacions i particulars que vulguin encendre les tradicionals fogueres de la revetlla. L’arribada de la Flama serà a 2/4 de 9 del vespre davant de l’ajuntament, on es llegirà el manifest d’Òmnium Cultural.

Potser t'agradaria compartir ...