Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

12-04-2022

Presentació de l’Estudi de Mobilitat Urbana Sostenible i procés participatiu

Potser t'agradaria compartir ...   
Presentació de l’Estudi de Mobilitat Urbana Sostenible i procés participatiu

L’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys va creure necessari comptar amb un Pla de Mobilitat Urbana (PMU), per tal de conèixer les mancances i les possibles millores que es poden implementar en tota la xarxa viària del municipi.

 

Tot i no ser d’aplicació obligatòria per a municipis de menys de 20.000 habitants, com és el cas de Sant Jaume dels Domenys, l’ajuntament va considerar que era una necessitat comunitària i va sol·licitar l’assistència a la Diputació de Tarragona, que va obrir un concurs públic per adjudicar l’Estudi de Mobilitat Urbana Sostenible (EMUS), pas previ per aprovar el PMU.

 

L’empresa Desarrollo, Organización y Movilidad, S.A. va ser qui es va adjudicar l’encàrrec de fer l’estudi que el proper dia 21 d’abril es presentarà en un acte que es celebrarà a les 7 de la tarda a la Sala d’actes de Cellers Domenys (entrada pel carrer Nou).

 

A l’acte es posarà a consulta pública l’estudi i es recolliran les propostes de canvis que les persones assistents puguin formular.

 

L’objectiu del PMU és planificar les actuacions que s’hagin de dur a terme al municipi tenint en compte els criteris de major sostenibilitat, equitat social, seguretat viària, impacte ambiental i competitivitat econòmica.

 

D’acord amb el que estableix la Llei 9/2003 de la mobilitat, el Pla de Mobilitat Urbana resultant de l’estudi fet i de la participació ciutadana, haurà de ser aprovat pel Ple de l’ajuntament i tenir una vigència de 6 anys.

 

L’estudi ha tingut un cost de 6.046,58 euros, IVA inclòs, dels quals l’ajuntament ha hagut de pagar-ne 2.926,55, essent la Diputació de Tarragona qui ha assumit la diferència.

Potser t'agradaria compartir ...