Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

26-11-2021

Els dies 18 i 19 de desembre, VII Pessebre Vivent Parlat Xarel·lo

Potser t'agradaria compartir ...   
Els dies 18 i 19 de desembre, VII Pessebre Vivent Parlat Xarel·lo

El Pessebre Vivent Xarel·lo remunta en els seus inicis a l'any 2015 on un grup de pioners format per joves d'entre 15 i 17 anys de l'Agrupament Escolta els Xarel·los de Sant Jaume dels Domenys va prendre la iniciativa de crear un Pessebre Vivent per tal de recaptar diners per poder pagar el seu viatge de final de curs.

 

Així doncs, el 4 de gener de 2016 es va iniciar el I Pessebre Vivent. Tot i la pluja que va caure durant les primeres hores es va poder tirar endavant i unes 600 persones es van acostar a la plaça de l'Església de Sant Jaume dels Domenys durant les 4 h que va durar la representació. Un total de 7 quadres, 50 personatges, música en directe i molta il·lusió van donar vida a les figures que formen aquest pessebre.

 

A partir d'aquí, un grup de monitors del cau, va decidir que podria ser un projecte que s'anés desenvolupant any rere any, que el Pessebre es pogués convertir en el projecte de cau on entre tots i totes el poguessin anar formant, modificant i representant.

 

El Pessebre Vivent Xarel·lo significa la representació del naixement de Jesús a Betlem a partir de diverses escenes o quadres amb personatges vius i aprofitant un entorn o paratge rústic, en aquest cas en un bosc per on l'espectador es desplaçarà. Tot i ser un projecte nou, s’ha inspirat en l'herència i les tradicions catalanes prenent-les com a referents de llarga tradició.

 

Aproximadament uns 100 actors es posen a la pell dels personatges, tot representant les costums i tradicions més antigues. Unes altres 50 persones (la majoria famílies del cau) que ajuden en el muntatge dels decorats i del pessebre en general.​

 

Enguany s’arriba a la 7a edició, que es farà els dies 18 i 19 de desembre al Bosc de Cam Pau, amb quatre representacions diàries en els horaris de 17.30, 18.15, 19.00 i 19.45 h. Les entrades es poden comprar anticipadament online al web de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, o presencialment a la Fonda Sport de Sant Jaume i la Perruqueria Eva de Llorenç fins a una setmana abans. El mateix dia es podran comprar a taquilles amb un recàrrec. Els Xarel·los recomanen fer la compra de forma anticipada per a què puguin gestionar els aforaments.

 

S’informa que els i les membres del Club Super 3 i els socis i les sòcies de Cavall Fort que ho acreditin podran obtenir l’entrada de forma gratuïta.

 

Podeu consultar més informació al web del Pessebre Vivent.

Potser t'agradaria compartir ...