Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

25-11-2021

Sant Jaume recull 52 donacions de sang

Potser t'agradaria compartir...

Sant Jaume recull 52 donacions de sang

El passat dissabte, 20 de novembre, es fa fer una sessió de donacions de sang a la Casa de Cultura per al Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

 

S’hi havien inscrit 62 persones, de les quals 52 van poder fer la donació, mentre que 7 van ser rebutjades pels motius que es contemplen, com per exemple pesar menys de 50 quilos, estar prenent certa medicació o haver-se fet un tatuatge, pírcing o acupuntura en els darrers 4 mesos, entre d’altres.

 

Aquesta xifra representa el nombre màxim assolit a Sant Jaume en una sola sessió, cosa que és d’agrair a tothom que ha col·laborat. No obstant, les autoritats sanitàries indiquen que calen més donacions de sang per atendre els malalts als hospitals.

 

Ens fan saber que, a nivell nacional, les donacions diàries són insuficients per atendre l’augment de la necessitat de sang als hospitals, perquè actualment s’estan recuperant intervencions endarrerides per la Covid i per això les transfusions augmenten i cal més sang per als malalts.

 

Aquest any s’han sumat 10.000 donacions de sang més que el mateix període de 2019 i tot i això en calen més, per això el Banc de Sang demana que qui pugui reservi hora per als pròxims dies als principals hospitals, a través del web del Banc de sang

 

A Catalunya cada dia caldria sumar entre 1.100 i 1.200 donacions de sang.

 

Les necessitats diàries han augmentat des d’aquest mes de setembre i calen 1.100 donacions per garantir les transfusions, especialment de plaquetes. Aquest component de la sang només té una durada de 5 dies. Per això és important mantenir un ritme de donacions constant cada dia. 

 

El Banc de Sang té unes reserves de seguretat per donar resposta a possibles situacions d’emergència. Amb l’augment de l’activat les reserves se situen ara a les 6.000 unitats. La xifra ideal són 10.000.

 

Es fa una crida a totes aquelles persones que no han pogut donar, que compleixin els requisits i que tinguin la voluntat de fer-ho, per a què s’adrecin a qualsevol dels 16 hospitals i 4.000 punts de col·lectes mòbils arreu del país (consulteu els llocs habilitats en el web del Banc de Sang).

Potser t'agradaria compartir...