Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

24-11-2021

Acord per la delimitació dels termes municipals al Papagai

Potser t'agradaria compartir...

Acord per la delimitació dels termes municipals al Papagai

Els ajuntaments de la Bisbal del Penedès i Sant Jaume dels Domenys han aconseguit que la delimitació dels municipis a la urbanització el Papagai no divideixi parcel·les.

 

El gener de 2017 l’alcalde de Sant Jaume dels Domenys i l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès es van reunir amb la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya per proposar conjuntament i de mutu acord una alteració del terme municipal dels dos municipis al seu pas pel Papagai, fent que el límit passés pels carrers sense partir parcel·les. El Decret de presidència de la Generalitat de Catalunya del 14 de setembre de 2021 va aprovar l’alteració dels termes municipals de Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès i, posteriorment, el 17 de novembre de 2021, ambdós ajuntaments i la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat van signar l’acta de reconeixement de la línia de terme que assenyalen les tres fites:

 

-Fita 1: se situa a l’eix del torrent de Sant Marc. Aquesta fita és també comuna al terme municipal de Llorenç del Penedès

-Fita 2: se situa a la Muntanya del Toni

-Fita 3: se situa a les Quatre fites.

 

L’alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Marc Palau i el regidor d’urbanisme Joan Ignasi López destaquen la importància d’aquest acord per tal de seguir amb els passos següents per solucionar els problemes urbanístics del Papagai.

 

Ara el cadastre està duent a terme l’actualització de la delimitació i des de BASE Gestió d’ingressos també, per tal de què l’any 2022 cada habitatge rebi la liquidació d’impostos del municipi corresponent. També s’hauran de regularitzar els impostos i taxes que no s’han liquidat aquests anys a causa d’aquest límit que dividia parcel·les. En tot cas, ambdós ajuntaments aniran informant de les regularitzacions i les facilitats que se’ls proposaran als interessats, “per a què tot quedi arreglat com més aviat, millor”.

Potser t'agradaria compartir...