Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

22-11-2021

El 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Potser t'agradaria compartir ...   
El 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l’única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

 

Cada any, amb motiu d'aquest dia senyalat, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis  i la Delegación del Gobierno a Catalunya, consensuen un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa.

 

L’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys també subscriu el Manifest que serà llegit per membres de l’associació de dones la Llinyola el mateix dia 25 de novembre, a 2/4 de 10 del matí (09.30 h) davant de l’ajuntament.

 

Paral·lelament, es convida tothom a participar en la iniciativa d’Aqualia que, amb el nom “Fes un salt contra la violència de gènere”, anima la gent a què mostri el seu recolzament i solidaritat amb les víctimes, fent-se una foto amb el cartell de la campanya o saltant, per publicar-la amb el hashtag #aqualiacontigo. Si s’assoleix l’objectiu de sumar mil metres, Aqualia finançarà un taller d’inserció laboral que permetrà millorar la vida de les dones víctimes de la violència de gènere i dels seus fills i filles. Vegeu més informació d’aquesta campanya al web d’Aqualia.

Potser t'agradaria compartir ...