Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

09-11-2021

Caminada popular contra la MAT a l'interior del Baix Penedès

Potser t'agradaria compartir ...   
Caminada popular contra la MAT a l'interior del Baix Penedès

La plataforma Domenys Dempeus va organitzar, el proppassat diumenge 7 de novembre, una caminada popular contra el projecte de línia de molt alta tensió MAT Valmuel-Begues, i en què van participar unes 600 persones.

 

La caminada va seguir el trajecte que tindria la MAT dins el terme de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) i tenia marcades sobre el terreny algunes de les 18 torres de 60-70 metres d'alçada projectades.

 

La caminada va començar a les 10 del matí des dels dos extrems del municipi, Lletger i el Papiolet, on ja es van afegir grups de participants provinents dels pobles veïns de la Bisbal, Llorenç, Banyeres i l'Arboç. Les dues columnes van trobar-se cap al migdia a l'entrada del nucli de Sant Jaume dels Domenys, on més de quatre-centes persones van dibuixar un "No a la MAT" sobre un camp. Des d'allí, tots junts, van anar cap a la pista coberta de les escoles, on van tenir lloc diverses actuacions dels grups de cultura popular del municipi i dels pobles veïns.

 

Tot seguit es va recitar un poema que va escriure la poetessa llorencenca Nati Soler amb motiu d'aquest acte, i es va llegir el manifest reivindicatiu de la plataforma Domenys Dempeus (que podeu llegir íntegre a l’arxiu adjunt), en el qual es manifestava l'oposició al projecte de la MAT i es vindicava el territori del Baix Penedès interior. L'acte va acabar amb un "vermut electrònic" organitzat pels Festucs de Sant Jaume i altres entitats juvenils del Baix Penedès.


211109 Caminada contra la MAT 02.jpg
211109 Caminada contra la MAT 03.jpg
211109 Caminada contra la MAT 07.jpg
211109 Caminada contra la MAT 04.jpg
211109 Caminada contra la MAT 05.jpg
211109 Caminada contra la MAT 06.jpg
Potser t'agradaria compartir ...