Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

02-11-2021

S’ha fet tractament d’endoteràpia als pins per prevenir la plaga de l’eruga

Potser t'agradaria compartir...

S’ha fet tractament d’endoteràpia als pins per prevenir la plaga de l’eruga

L’endoteràpia és un tractament preventiu que consisteix en la injecció mitjançant xeringa adequada, de producte fitosanitari específic per a combatre la plaga a l'interior dels gots de l'arbre, arribant a les fulles de què s'alimenta la processionària. El producte injectat actua sempre sobre l'insecte (larva i/o adult) que s'alimenta de l'arbre, és a dir, no actua sobre els ous que ja estiguin instal·lats, només sobre els insectes quan xuclen la saba.

 

Aquest tractament és totalment ecològic, respectuós amb el medi ambient, eficient i no invasiu per a altres espècies. A més, no té afectació per a la ciutadania i no li cal deixar cap resta o bossa penjada de l’arbre com en els tractaments fets anteriorment.

 

El tractament, que s’ha fet a 80 pins del municipi propers als nuclis urbans, en zones verdes i en parcs, és preventiu per reduir la incidència de la plaga de la processionària del pi, encara que no assegura la seva total eliminació, que depèn també de si les condicions ambientals els són molt favorables per al desenvolupament de la plaga.


211102 Tractament eruga 02.jpg
Potser t'agradaria compartir...