Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

15-09-2021

Sant Jaume acull la Formació en autoocupació i cultura emprenedora per a joves

Potser t'agradaria compartir ...   
Sant Jaume acull la Formació en autoocupació i cultura emprenedora per a joves

La Unitat d’Ocupació i Emprenedoria impulsa el projecte “Joves Emprèn Rural”, cofinançat pel Ministerio de Política Territorial y Función pública i el Programa Operativo de Empleo Juvenil del Fons Social Europeu (ajuts EMP-POEJ), amb la col·laboració dels consells comarcals del Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i la Terra Alta.

 

L’ajuntament de Sant Jaume dels Domenys es va oferir per acollir alguna de les formacions i li ha estat atorgada la Formació en autoocupació i cultura emprenedora, de 75 hores que es faran des del 18 d'octubre fins el 8 de novembre, de 9 a 14.15 h de dilluns a divendres.

 

L’objectiu del projecte és el foment de l’autoocupació i l’emprenedoria col·lectiva entre les persones joves que tinguin entre 16 i 29 anys, es trobin en situació de desocupació i visquin principalment en municipis de menys de 5.000 habitants del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. 

 

Amb aquestes accions es vol aconseguir que les persones joves impulsin la seva idea de negoci des de la comarca on resideixen i puguin desenvolupar els seus projectes aprofitant les oportunitats que ofereix l’àmbit rural, afavorint així el repoblament i la dinamització econòmica del territori.

 

> A qui va dirigit?

Poden participar en aquest projecte formatiu aquelles persones que compleixin els següents requisits:

- Tenir entre 16 anys i 29 anys, ambdós inclosos.

- Disposar del títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.

- Estar inscrit/a en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

- Trobar-se en situació d’atur i inscrit/a com a demandant d’ocupació en el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

- Estar empadronat/da en un dels municipis establerts en la convocatòria. Consulta’ls aquí.

 

> Ajuts de la formació

Les persones participants poden rebre un ajut econòmic per assistència a la formació de 13,45 €/dia, així com un certificat d’assistència i aprofitament de la formació on hi consta el nom de curs, les hores totals impartides, el programa de continguts formatius i l’entitat que l’ha impartit. L’import màxim que es pot rebre per ajut d’assistència a la formació és el següent:

- Accions formatives 1, 2 i 3: Fins a un màxim de 201,75€

- Accions formatives 4 i 5: Fins a un màxim de 807,00€

Per rebre l’ajut econòmic i el certificat d’assistència i aprofitament, l’alumne/a haurà de complir una assistència mínima del 90% dels dies lectius de l’acció formativa.

 

> Selecció de les persones participants

Les sol·licituds es valoraran aplicant els criteris de valoració que consten en la convocatòria (temps inscrit en el programa de Garantia Juvenil, empadronament i edat de la persona beneficiària i formació específica vinculada amb l’acció formativa) i s’ordenaran per ordre de puntuació. 

 

> Més informació

Podeu consultar més informació del projecte en els següents fulletons informatius segons cada acció formativa:

Accions formatives 1, 2 i 3: Autoocupació i cultura emprenedora

Acció formativa 4: Elaboració de cervesa artesana i autoocupació

Acció formativa 5: Videoart i videojocs i autoocupació

 

Les inscripcions s’obriran previsiblement el dilluns 20 de setembre a través de la Seu Electrònica de la Diputació de Tarragona.

 

Si desitgeu més informació podeu enviar un correu electrònic a ocupacioiemprenedoria@dipta.cat o bé trucar al 977 29 66 91.

 

Potser t'agradaria compartir ...