Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

02-09-2021

Presenta al·legacions particulars al projecte de la MAT

Potser t'agradaria compartir ...   
Presenta al·legacions particulars al projecte de la MAT

El passat 28 de juliol es va publicar al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) l’anunci pel qual es sotmet a informació pública l’estudi d’impacte ambiental i la sol·licitud d’autorització administrativa per construir un conjunt de parcs eòlics a l’Aragó i la corresponent infraestructura per transportar l’energia produïda a través d'una línia de molt alta tensió (MAT) que travessarà diferents comarques i passarà pel municipi de Sant Jaume dels Domenys.

 

El projecte actual preveu l’estesa de 5.716 metres de línia corrent trifàsica aèria al municipi, amb els suports metàl·lics de grans dimensions (fins a 70 metres d’alçada) que la sostindran, amb els respectius massissos de formigó per a cadascuna de les 4 potes per torre.

 

Com ja s’ha informat, l’ajuntament s’oposa al projecte tal i com està redactat, pels greus perjudicis que provocaran les afectacions mediambientals, paisatgístiques, salubres i econòmiques al territori i a tots els veïns i veïnes del municipi, amb la pèrdua de massa forestal i terres agrícoles, l’augment de la contaminació acústica, l’exposició a camps electromagnètics que poden afectar la salut de les persones i dels animals entre moltes altres amenaces.

 

La Llei preveu que en el transcurs del tràmit d’informació pública es podran presentar al·legacions que, si són preses en consideració, influiran en la redacció d’una nova versió del projecte i de l’estudi d’impacte ambiental.

 

L’ajuntament presentarà al·legacions com a entitat pública per defensar els drets de totes les persones empadronades o propietàries de terres o immobles al municipi. Així mateix, anima a tothom per a què s’informi dels riscos i amenaces que els suposarà l’estesa de la MAT i, si ho creuen oportú, que presentin al·legacions particulars.

 

Adjuntem els arxius amb els models d’al·legacions, en català i en castellà. Les persones físiques us podeu descarregar el document, imprimir-lo, omplir-lo, signar-lo i lliurar-lo presencialment a l’ajuntament en horari d’oficina, acompanyant-lo d’una fotocòpia del DNI.

 

Si voleu, podeu fer la tramitació telemàtica amb certificació electrònica a través del registre electrònic al que podeu accedir per aquest enllaç. Adjuntem un manual que explica com presentar-les.

 

El termini per presentar les al·legacions a l'ajuntament finalitza el dia 8 de setembre.

 

NOTA: Per descarregar els arxius en Word, cliqueu el document seleccionat. S’obrirà una finestra que us demanarà a quin lloc del vostre ordinador el voleu descarregar. A la finestra us permet canviar el nom de l’arxiu, per defecte posa “data”. Canvieu el nom i poseu-li el que vulgueu, per exemple, “Model MAT” i tot seguit escriviu “.docx”, de tal manera que el nom que li haureu posat quedi “Model MAT.docx”. Cliqueu el botó Desa/Guardar i aneu a la carpeta on li hagueu dit que es descarregui, que ja el podreu obrir.

Potser t'agradaria compartir ...