Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

21-06-2021

La Laia Tomàs Jané guanya el 1r premi de l’AMIT-Cat 2021

Potser t'agradaria compartir ...   
La Laia Tomàs Jané guanya el 1r premi de l’AMIT-Cat 2021

L’estudiant domenyenca de 2n de batxillerat Laia Tomàs Jané, ha resultat guanyadora de la 6a edició premi AMIT-Cat “Dones en ciència i tecnologia”.

 

El premi per a treballs de recerca de batxillerat era convocat per l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-CAT), adreçat a reconèixer el millor treball de recerca en temes que se centrin o bé ofereixin dades i comparatives sobre la dona i les seves aportacions a la ciència i tecnologia.

 

L’objectiu del premi és fomentar la inclusió de la perspectiva de gènere en els treballs de recerca de batxillerat de qualsevol temàtica.

 

El treball presentat per la Laia, “Zaha Hadid: Una explosió de formes”, es va centrar en l’arquitecte iraquiana reconeguda en diverses ocasions amb premis de rang internacional, entre els quals hi ha el Premi Pritzker. Entre els principals treballs de la Zaha Hadid destaquen el centre aquàtic dels Jocs Olímpics de Londres 2012, el Broad Art Museum de la Universitat Estatal de Michigan i l'Òpera de Guangzhou.

 

Aquest passat divendres, 18 de juny, la Laia va recollir el premi de mans de la doctora María Josefa Yzuel, la primera dona nomenada professora agregada d’universitat a l’àrea de física, l’any 1971, i la segona dona nomenada catedràtica d’universitat també a l’àrea de física, l’any 1982, distingida amb el premi Alfons X el Savi, l’any 2013, i reconeguda internacionalment per les fites assolides que han obert camí i han estat model a seguir per moltes investigadores. L’acte es va fer a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

 

L'ajuntament felicita la Laia per la feina ben feta i li desitja futurs èxits en el que es proposi.


210621 Laia Tomàs guanya Premi AMIT-Cat 02.jpg
Potser t'agradaria compartir ...