Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

04-06-2021

La Generalitat desestima el recurs per instal·lar un macroparc fotovoltaic al municipi

Potser t'agradaria compartir ...   
La Generalitat desestima el recurs per instal·lar un macroparc fotovoltaic al municipi

Els macroparcs solars fotovoltaics de moment no veuran la llum a Sant Jaume dels Domenys. L'Ajuntament estava esperant la resolució, per part de la Ponència d'Energies Renovables de la Generalitat, del recurs de reposició que va presentar l'empresa promotora ISF Castellet II després de les al·legacions que van fer els cinc ajuntaments de la comarca afectats per aquest projecte.

 

Finalment, la Ponència ha desestimat el recurs de l'empresa que afectaria les poblacions de Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès, la Bisbal del Penedès, l'Arboç i Sant Jaume dels Domenys.

 

La Ponència es reafirma amb l'acceptació de les al·legacions presentades per l'Ajuntament i no autoritza la creació del macroparc solar que segons la documentació del projecte té una extensió dins del municipi de Sant Jaume de 115.341 m2 i segons la documentació gràfica té una extensió estimada de gairebé quatre vegades més.

 

De moment, des de l'Ajuntament s'està treballant per modificar el plantejament urbanístic del municipi i regular la implantació de parcs eòlics i plantes solars fotovoltaiques, de manera que quedin inclosos com a activitats que es puguin desenvolupar exclusivament en sòl qualificat com a industrial.

Potser t'agradaria compartir ...