Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

14-04-2021

Ja s'ha vacunat el 90% de persones majors de 80 anys a l'ABS del Baix Penedès interior

Potser t'agradaria compartir...

Ja s'ha vacunat el 90% de persones majors de 80 anys a l'ABS del Baix Penedès interior

Les persones de 70 a 79 anys han començat a rebre les primeres dosis.

 

Ja s'ha iniciat al municipi la vacunació de les persones d'entre 70 i 79 anys amb el vaccí de Pfizer. Abans, però, s'ha finalitzat la vacunació de les persones majors de 80 anys.

 

El passat dijous 8 d'abril, es va vacunar amb la primera dosi a 120 persones més grans de 80 anys arribant a les 103 que ja han rebut el vaccí al municipi, tot i que encara en falten 6 per vacunar. D'aquí a tres setmanes es començarà a posar la segona dosi a aquest col·lectiu. 

 

D'altra banda, d’aquest col·lectiu d’edat ja es comptabilitzen el 90% de vacunats a l'Àrea Bàsica de Salut del Baix Penedès Interior, que inclou les poblacions de l'Arboç, Banyeres, Llorenç i Sant Jaume dels Domenys. De majors de 80 anys s'han vacunat 536 persones de les 591 censades. La vacunació amb Pfizer també serà per les persones d'entre 70 i 79 anys que també han començat a rebre vacunes. Recordem que aquestes persones, seguint amb el protocol establert, han de rebre una trucada del centre de salut de referència que els donarà dia i hora per a la vacunació. 

 

Al Baix Penedès el ritme de vacunacions segueix a la cua de Catalunya tot i que va augmentant poc a poc. Amb la primera dosi ja s'ha vacunat a 14.377 persones, el que representa un 14%, mentre que de la segona dosi només hi ha el 4% de vacunats, un total de 4119 persones. La taxa de reproducció de la pandèmia a la comarca és, en l'última actualització, de l'1,45.

Potser t'agradaria compartir...