Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

13-04-2021

Què he de fer si em trobo un animal perdut?

Potser t'agradaria compartir ...   
Què he de fer si em trobo un animal perdut?

Abans d’apropar-nos a un animal que no coneixem, cal determinar quin és el seu estat anímic, si està tranquil o està espantant; si està ferit, desorientat o no sap quines són les nostres intencions pot reaccionar de manera agressiva...

 

- Decideixes recollir-lo personalment...

􀃞 Has de tenir en compte que ho realitzes sota la teva responsabilitat

􀃞 Comprova si l’animal porta xapa identificativa i truca al telèfon que hi hagi.

􀃞 Porta’l a un veterinari per verificar si té microxip. Si es així es posaran en contacte amb el propietari/ària.

􀃘 Si la vostra intenció es adoptar-lo i no porta microxip, han de passar 20 dies abans que pugueu fer les gestions oportunes per poder-lo adoptar legalment. Fins a llavors, podeu acollir-lo temporalment a casa i donar l’avís al CAAD per si apareix el propietari/ària.

􀁹 És important no traslladar l’animal de la zona, doncs si el propietari/ària el busca ho farà a la zona que l’ha perdut. Si poses cartells, posa’ls allà on has trobat l’animal.

􀃗 Si l’has recollit però no el vols adoptar dona avís, el més aviat possible, a l’ajuntament del municipi on l’has trobat per tal que facin les gestions oportunes per efectuar la recollida.

 

- Si veus un animal abandonat, però no el vols recollir... dóna avís a la policia o a l’ajuntament del municipi on es trobi, ja que seran ells qui contactaran amb el CAAD per a que efectuï la recollida. El CAAD només recull els animals si hi ha la petició d’un ajuntament dels municipis de la Mancomunitat Penedès / Garraf adherits al servei, com l'ajuntament de Sant Jaume dels Domenys.

 

Potser t'agradaria compartir ...