Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

16-02-2021

Procés obert de debat "Ser jove en temps de Covid"

Potser t'agradaria compartir ...   
Procés obert de debat "Ser jove en temps de Covid"

Les persones joves han estat un dels col·lectius més afectats per la pandèmia de la COVID 19, tant per les restriccions imposades al conjunt de la població com pels efectes emocionals i socioeconòmics derivats de la crisi.

 

Moltes persones joves senten que no se’ls han tingut prou en compte, tampoc les seves diferents realitats i necessitats, en la gestió de la pandèmia. Han vist com socialment se’ls ha criminalitzat i culpabilitzat als mitjans de comunicació i no s’ha reconegut el paper de suport comunitari que moltes d’elles han tingut durant la pandèmia.

 

Al mateix temps, han vist limitat l’accés ​a l’educació, a l’oci i la cultura, al treball, a les relacions socials, etc. i no han disposat d’espais, més enllà dels serveis locals de joventut, on traslladar les seves vivències, neguits i propostes per a la gestió de la pandèmia.

 

La Direcció ​General de Joventut ofereix l’espai virtual “Ser joves en temps de Covid” per a què les persones joves puguin expressar aquestes realitats, necessitats i reivindicacions de forma directa. L’espai està dissenyat per recollir d’una manera oberta, amable i dinàmica les opinions i les propostes de les persones joves. Es vol escoltar de primera mà la seva veu i treballar per incorporar la seva mirada en la gestió de la pandèmia.

 

Hi haurà cinc espais de debat, que es faran entre el 23 de febrer i el 9 de març, per tractar les temàtiques següents: 

1. Trobar-se. Quan i com quedem? En aquest espai les persones joves podran parlar de com han estat les seves relacions socials, com les han viscut i quines alternatives han trobat. 

2. Sexualitat i pandèmia. Lligar i tenir relacions en el confinament i el toc de queda. Els i les joves podran parlar de com ha afectat la pandèmia en la seva sexualitat, tant en la seva expressió com en la seva identificació sexual. 

3. Sense nit. Sortir, la festa i l’oci, part de la nostra identitat.  Com s’han sentit els i les joves, com els ha afectat que no hi hagi hagut oci nocturn (discoteques, festes majors, bars, etc.), i com hi han fet front.

4. Com et sents? Incertesa, tancament i emocions. En aquest espai es parlarà de com la pandèmia, i la incertesa que ha comportat , ha afectat al benestar psicològic de les persones joves i les seves conseqüències en la salut mental. 

5. Podem fer plans? Projectes de vida i pandèmia. Espai pensat per tractar com la pandèmia ha afectat les persones joves en els plans de futur que tenien. S’han estroncat projectes acadèmics, laborals, d’emancipació? Quines alternatives han trobat? Com es podia i es pot fer perquè els projectes no es perdin? 

 

Inscriu-te i participa en els debats en línia dinamitzats en petits grups de discussió, de vint persones com a màxim. Hi haurà un espai de debat per joves de diferents edats, per als menors de 20 anys i pels que tenen més de 20 anys. Places limitades.

 

Els objectius de les sessions són: conèixer l’opinió i la vivència sobre com t’ha afectat la pandèmia en la teva vida; reconèixer i facilitar l’expressió d’emocions i sentiments en relació amb els temes plantejats; i, conèixer les teves necessitats per resoldre les situacions derivades de la pandèmia des de la diversitat i les desigualtats.

 

* Es donarà un certificat d’assistència a tots els participants, entre els quals se sortejaran 30 estades d’un cap de setmana per a dues persones a un alberg de joventut de la XANASCAT (validesa d’un any).

 

En aquest enllaç es pot veure tota la informació dels espais, així com les dates i els horaris en què es faran. 

Potser t'agradaria compartir ...