Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

05-02-2021

El gimnàs de l’escola els Quatre Vents serà la seu del col·legi electoral a Sant Jaume

Potser t'agradaria compartir ...   
El gimnàs de l’escola els Quatre Vents serà la seu del col·legi electoral a Sant Jaume

El proper dia 14 de febrer es celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya.

 

Davant de la situació de crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, s’han establert una sèrie de mesures per evitar la propagació de la malaltia.

 

Per aquest motiu, s’ha acordat que la seu del col·legi electoral de Sant Jaume dels Domenys s’ubicarà al gimnàs de l’escola els Quatre Vents, amb accés per la Rambla. Aquesta instal·lació reuneix millors condicions per un bon desenvolupament de la jornada electoral, gràcies a la seva amplitud i a la possibilitat d’organitzar l’entrada i la sortida del local amb prou espai per respectar la distància de seguretat entre persones, que no pas com es feia a la Casa de Cultura, seu electoral en les passades eleccions.

 

Cal atendre les mesures i recomanacions que fa la Generalitat de Catalunya:

 

Per exercir el dret a vot presencialment, cal identificar-se amb el Document Nacional d’Identitat (DNI), el Passaport o el permís conduir, on consti la fotografia del titular. Els documents poden estar caducats però han de ser originals, en cap cas fotocòpies.

 

Atesa la situació extraordinària motivada per la COVID-19, la persona electora exhibirà als membres de la mesa el document identificatiu, però no el lliurarà. En tot cas, les meses disposaran d'una safata per deixar el document per si calgués acostar-lo als membres de la mesa. 

 

La persona electora no lliurarà als membres de la mesa el sobre de votació; només els el mostrarà, si escau, per tal que puguin comprovar que només n'hi ha un.  

 

La votació comença a les 9.00 hores i finalitza a les 20.00 hores del dia 14 de febrer tot i que si queda algun elector dins del local o en el seu accés se li permetrà votar.

 

Es recomana anar a votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori, si bé s’apel·la al sentit comú, a la bona voluntat i a la responsabilitat de cadascú per fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària general.

La distribució dels votants per franges és la següent:

- 09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.

- 12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.

- 19.00h a 20.00h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

 

Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19.00 per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.

 

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. L’autoritat competent els podrà demanar la seva presentació.

 

Consulteu en aquest enllaç les característiques i totes les mesures que es prendran als local de votació.

Potser t'agradaria compartir ...