Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

04-02-2021

Es suspenen les llicències en sòl no urbanitzable durant un any per protegir el territori

Potser t'agradaria compartir...

Es suspenen les llicències en sòl no urbanitzable durant un any per protegir el territori

En el Ple de l’ajuntament celebrat el passat 17 de desembre, es va aprovar amb els vots favorables d’Esquerra Republicana, Endavant Sant Jaume i Partit Socialista de Catalunya, i l’abstenció del grup de Convergents, la suspensió temporal de les llicències en sòl no urbanitzable clau 20, per tal d’aturar la instal·lació de parcs fotovoltaics de forma desmesurada al nostre municipi.

 

Arran d’un comunicat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya en què s’informava de la proposta d’instal·lació d’un macro parc fotovoltaic, amb una extensió total de 115.341 m2 en diferents punts del municipi, l’equip de Govern va sotmetre al Ple l’aprovació d’aquesta mesura que pretén aturar, pel període d’un any, la instal·lació de parcs fotovoltaics i eòlics.

 

L’ajuntament, que és plenament favorable a les iniciatives que es prenen per combatre el canvi climàtic, com són la producció i l’ús de les energies renovables, alhora vol defensar el territori i prevenir grans canvis en el paisatge actual, de vinyes i de conreus. Per aquest motiu, amb la suspensió temporal es podrà treballar en l’adaptació de la normativa que reguli els llocs on sí es puguin fer aquest tipus d’instal·lacions i que siguin implementades en sòl industrial, evitant la seva proliferació indiscriminada per tot el municipi.

 

Fins avui ja s’han rebut dues peticions per muntar parcs fotovoltaics al nostre municipi, les dues peticions han estat al·legades en la mateixa línia.

Potser t'agradaria compartir...