Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

18-12-2020

Millores en seguretat vial

Potser t'agradaria compartir...

Millores en seguretat vial

A finals d'octubre es varen dur a terme una sèrie de millores en el sistema viari del nostre municipi en dos punts de la carretera TV-2122, via que travessa tot el nostre municipi des de Lletger fins al Papiolet.

 

Al carrer d’Alfons Maseras s'ha renovat l'asfalt d'entrada a Sant Jaume, s'ha desplaçat el pas de vianants que estava ubicat molt proper a la cruïlla amb el carrer de la Parellada i que el feia perillós, per la qual cosa se l'ha reubicat en un punt més segur, també en aquest mateix punt un reductor de velocitat nou rebaixa la velocitat d'entrada en aquesta via i finalment s'ha retirat la possibilitat d'aparcament en tot el carrer perquè, en ser una carretera, no és possible estacionar-hi. Un cop finalitzades les tasques el carrer ha quedat lliure de vehicles, fet que hi millora la circulació. En les pròximes setmanes finalitzaran els treballs amb la instal·lació de dos rebaixos al pas de vianants nou, eliminant així la barrera arquitectònica i fent-lo accessible.

 

Al lloc al nucli de Lletger s'ha millorat la senyalització horitzontal a tot el tram de via interurbana, s’ha instal·lat un nou reductor que fa rebaixar la velocitat dels vehicles que venen de Banyeres del Penedès i s'ha pintat amb un color destacat els dos borals de la via per tal de fer-la més segura pels vianants del nucli.

 

Totes les intervencions fetes han estat estudiades i validades per l'equip de govern i finalment realitzades per la Diputació de Tarragona sense cap cost pel consistori municipal.

 

En un altre punt viari del nostre municipi, la carretera TP-2125 que travessa Sant Jaume, titularitat de la Generalitat de Catalunya, s'han instal·lat dos elements d'avís de velocitat. Aquesta mesura ha estat realitzada un cop finalitzat l'estudi d'aforament d'entrada de vehicles a petició de l'Ajuntament i que es va dur a terme prèviament fa uns mesos. Aquest mateix organisme farà millores pròximament a la rotonda del Papiolet per fer reduir la velocitat d'entrada dels vehicles, ja que aquesta rotonda, tal i com està dissenyada, permet que els vehicles que venen de la Bisbal del Penedès agafin altes velocitats perquè poden fer la traçada en línia recta. La millora preveu evitar aquest pas recte i fer aquest punt més segur.


201218 Millores sistema vial 02.jpg
201218 Millores sistema vial 03.jpg
Potser t'agradaria compartir...