Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

 
30-10-2015

Punt TIC

Potser t'agradaria compartir ...   
Punt TIC

 Què és un Punt TIC?

La Xarxa Punt TIC és un element essencial per a la consolidació de la societat del coneixement a Catalunya. Un dels objectius fonamentals identificats en el Pla de Govern 2007-2010 és el d’augmentar l’acció pública per tal de fomentar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en tots els àmbits de la societat, a fi d’assolir estàndards europeus. Per aconseguir-ho cal construir una xarxa de telecomunicacions que doni accés a la societat del coneixement arreu del país, però no n’hi ha prou amb les infraestructures, sinó que cal el compromís de l’Administració per tal que l’accés sigui real: encara hi ha persones que no tenen ordinador propi o la feina, o no tenen connexió a Internet, i cal oferir-los la possibilitat de disposar de l’equipament necessari. Per altra banda, per a molts ciutadans les TIC són encara quelcom llunyà, desconegut, i no aconsegueixen veure quina utilitat podria tenir en les seves vides, en la seva feina, per al seu negoci. El compromís és, per tant, no sols desplegar infraestructures, sinó espais on la gent pugui fer servir ordinadors, connectar-se a Internet, trobar el suport d’un professional –el dinamitzador– que els ajudi a fer aquestes primeres passes en la nova societat del coneixement; un lloc en el qual se li mostrin els avantatges de les TIC i on se’ls doni una formació entenedora i adaptada a les seves necessitats perquè la tecnologia passi de ser un misteri a una eina útil. Aquests espais són els Punt TIC, una xarxa que conté més de 600 punts o telecentres repartits per tot el territori, que aglutina diferents iniciatives –el projecte Òmnia, els telecentres de teletreball, les biblioteques, la gran majoria de les quals ja tenen un espai d’accés a les TIC, i altres centres de caire associatiu o municipal– i que ofereix als ciutadans de tot Catalunya la possibilitat d’accedir a la societat del coneixement.

 

El Punt TIC de Sant Jaume dels Domenys està ubicat a la Casa de Cultura, al carrer de la Germanor, 8. Està dotat amb 14 punts de connexió a internet.

L'horari d'obertura al públic és de dilluns a dijous de 16.00 a 19.30 h i els divendres de 16.00 a 18.00 h. A més, també obre els matins de dilluns i de dimecres, de 10.00 a 13.00 h per permetre l'accésa les persones que requereixen l'us del maquinari o de l'internet per fer cerca de feina o altres gestions.

Si esteu interessats en les classes d'informàtica feu-ho saber al dinamitzador del Punt TIC.
 

Potser t'agradaria compartir ...