Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

19-11-2020

Curs online gratuït sobre intoleràncies i reaccions al·lèrgiques infantils

Potser t'agradaria compartir...

Curs online gratuït sobre intoleràncies i reaccions al·lèrgiques infantils

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) posa en marxa un curs adreçat a les famílies i professorat de centres educatius en què s'abordarà com identificar, diferenciar i actuar davant les reaccions al·lèrgiques i intoleràncies infantils.

 

El curs s’iniciarà el proper 23 de novembre i finalitzarà el 21 de desembre, comptarà amb un manual en format pdf, 15 podcasts en format mp3 descarregables i 15 vídeos en qualitat HD. Aquest aprenentatge basat en ‘píndoles’ audiovisuals d'una durada breu, afavoreix la retenció de coneixements.

 

La formació estarà basada en continguts audiovisuals i un videojoc i s’estructura en 5 temes en què s'aclariran les diferències entre intolerància i al·lèrgia, es detallarà les causes i intoleràncies més comunes, es definiran que són les al·lèrgies, els seus símptomes i com actuar en cas de la seva detecció, fins i tot s'abordarà com actuar davant una reacció anafilàctica.

 

Un 30% dels nenes i nens europeus pateix rinitis o conjuntivitis al·lèrgica, mentre que fins a un 20% pateix asma i un 15% afeccions cutànies al·lèrgiques. I entre el 3-7% de les nenes i nens pateixen algun tipus d'intolerància. Per tot això, sembla necessari que les mares, pares, professorat i altres persones que estiguin en contacte amb nens i nenes, hagin de saber identificar els signes i símptomes d'alarma tant a intoleràncies, com a reaccions al·lèrgiques que puguin causar una anafilaxi i com a conseqüència la mort del menor.

 

La inscripció està ja disponible i es pot realitzar a través d’aquest enllaç.

Potser t'agradaria compartir...