Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

18-11-2020

Els grans tenidors propietaris d’immobles buits a Sant Jaume pagaran un recàrrec de l’IBI

Potser t'agradaria compartir ...   
Els grans tenidors propietaris d’immobles buits a Sant Jaume pagaran un recàrrec de l’IBI

La mesura entrarà en vigor a partir de l’any 2021 i afectarà els immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent.

 

L’objectiu final de la mesura és poder posar en circulació els immobles buits, especialment en forma de lloguer, i atendre al desequilibri que hi ha actualment entre la demanda i l’oferta d’habitatge per llogar al municipi.

 

Per determinar què és un immoble desocupat, l'Ajuntament tindrà en compte aquells habitatges amb cèdula d’habitabilitat i en els que fa més de dos anys que no hi viu ningú. Un fet que es determina, d’una banda, amb la comprovació de l’empadronament de l’habitatge, i de l’altra, amb els consums d’aigua i electricitat. Entre d’altres excepcions, en queden exclosos els habitatges adquirits per herència.

 

El recàrrec potestatiu de l’Impost de Béns Immobles (IBI) d’aquests habitatges serà del 50% de la quota. Els requisits de la mesura estan d’acord amb els establerts en la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l’habitatge de la Generalitat de Catalunya. La proposta va rebre el suport de tots els grups del consistori durant el Ple celebrat el passat 29 d’octubre.

Potser t'agradaria compartir ...