Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

16-11-2020

Els habitatges que instal·lin plaques solars per autoconsum a partir de 2021 pagaran el 50% d’IBI durant cinc anys

Potser t'agradaria compartir...

Els habitatges que instal·lin plaques solars per autoconsum a partir de 2021 pagaran el 50% d’IBI durant cinc anys

Les llars on es munti i homologui una instal·lació de plaques solars per autoconsum a partir de l'1 de gener de 2021, podran gaudir d’una exempció del 50 % de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) durant cinc anys i d’una reducció del 95% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) associat a la instal·lació de les plaques.

 

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament preveu que augmenti la quota d’ús d’energia renovable a Sant Jaume dels Domenys i reduir l’empremta de carboni que genera el municipi. Per poder implementar la mesura, s’ha creat una nova ordenança que defineix els requisits que ha de tenir la instal·lació, com ara que la potència prevista per autoconsum ha de ser d’almenys un 30% de la potència contractada a l’immoble. La nova ordenança i els formularis de sol·licitud es poden trobar al portal de transparència o a l’Ajuntament.

 

Les modificacions de les ordenances corresponents es van aprovar per unanimitat del Ple celebrat el passat 29 d’octubre. Al mateix Ple es van aprovar altres modificacions per compensar la reducció d’ingressos que suposa aquesta subvenció als pressupostos municipals, com són la penalització de l’IBI als grans tenidors que tinguin habitatges buits al municipi.

Potser t'agradaria compartir...