Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

30-07-2020

La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès t’ajuda a trobar feina

Potser t'agradaria compartir ...   
La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès t’ajuda a trobar feina

14 persones del Baix Penedès van començar el passat dilluns 6 de juliol el curs de capacitació de Manteniment bàsic Nivell I. El curs, que es duu a terme de forma presencial a la Bisbal del Penedès, té una durada de 120 hores teòriques i 40 de pràctiques no laborals en empresa.

 

Aquesta acció de capacitació forma part de la segona edició del Programa de la “Xarxa d’ocupació del Baix Penedès”, emmarcat en el Programa de projectes innovadors i experimentals subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

 

Orientació laboral personalitzada i capacitació, les claus per a la inserció laboral

El Penedès és una de les comarques de Catalunya més afectades per l’atur amb una taxa  del 18,61%, segons les dades del darrer trimestre del 2020.

 

El Programa “Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès”, promogut per l’Arboç, la Bisbal del Penedès, Calafell, Cunit, Santa Oliva, el Vendrell i el Consell Comarcal del Baix Penedès, està adreçat a persones empadronades a la comarca del Baix Penedès, en situació d'atur, entre 6 i 12 mesos i amb més de 30 anys. A Sant Jaume dels Domenys s’hi desplacen un cop al mes. Les persones interessades han de demanar cita prèvia.

 

El principal objectiu de la Xarxa és millorar l’ocupabilitat de les persones que viuen a la comarca i, per a això, contempla les següents actuacions:

L'objectiu del servei d’orientació laboral és orientar a persones en situació d'atur per tal que adquireixin les habilitats i competències requerides per als llocs de treball que ofereixen les empreses de la comarca, de manera que augmentin les seves possibilitats d'ocupació. Per tal de facilitar l’accés d’aquest servei a la població aturada de tots els municipis de la comarca el servei és itinerant. Actualment, 75 participants reben o han rebut aquest servei i 72 persones han pogut ser incorporades al mercat laboral.

 

Durant l'estada d'alarma va finalitzar la part teòrica del curs de Carnisseria-Xarcuteria i preparats carnis amb èxit, 12 alumnes van passar a la fase de pràctiques en empreses.

 

Per altra banda, la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès ofereix accions de capacitació centrades en la millora de les competències transversals. En aquesta edició s'han realitzat dotze sessions focalitzades en: la utilització dels Smartphones com a eina de cerca de feina, la importància de l'entrevista de feina, el currículum vitae i la carta de presentació, com gestionar les emocions durant la cerca de feina, i per últim, com emprar aplicacions i portals de feina.

 

La 1ª Fira d’Ocupació i Emprenedoria del Baix Penedès

Com a novetat en aquesta edició, destacar que el passat mes de febrer, la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès conjuntament amb la Cambra de Comerç de Tarragona, van organitzat la primera Fira d’Ocupació i Emprenedoria del Baix Penedès, amb una assistència de més de 1.500 persones,  oferint a prop de 400 ofertes de feina de diferents empreses de la província de Tarragona i donant visibilitat al col·lectiu emprenedor amb un assessorament personalitzat i orientació sobre la creació d’empreses.

 

Per a més informació i inscripcions: http://xarxaocupaciobp.cat/

 

Seguiu les informacions a Domenys Ràdio, el web de l’ajuntament, l’eBando i les xarxes socials, on es fa difusió de les actuacions organitzades i es comunica els dies en què es fa les sessions d’orientació laboral personalitzada.

Potser t'agradaria compartir ...