Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

19-05-2020

Ajuts al pagament total o parcial de la renda de lloguer

Potser t'agradaria compartir ...   
Ajuts al pagament total o parcial de la renda de lloguer

Des d’avui, 19 de maig, es poden sol·licitar els ajuts que la Generalitat de Catalunya ha convocat dirigida a famílies amb dificultats provocades per la COVID-19. Aquesta línia de subvencions és de 14,5 milions d’euros.  

Per accedir a aquests ajuts cal que la persona sol·licitant sigui titular d'un contracte de lloguer, que l’habitatge constitueixi el seu domicili habitual i que, a causa de la COVID-19, es trobi en una situació sobrevinguda de vulnerabilitat econòmica que pugui acreditar (ERTO, pèrdua d'ingressos...)   

L’ajut que es concedirà serà directe i s’haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).   

Ajuts finalistes per atendre necessitats temporals   

L’ajut es pot concedir per un màxim de 6 mensualitats de la renda de lloguer, des d’abril a setembre de l’any 2020, i per un import màxim mensual que varia segons la ubicació de l’habitatge.   

Així, a Barcelona ciutat i la seva demarcació és de 750 euros; de 500 euros a les demarcacions de Girona i Tarragona, de 450 euros per a la demarcació de Lleida, i de 350 euros per a les Terres de l’Ebre.   

Es concediran per ordre d’entrada de les sol·licituds al registre corresponent, quan aquestes vagin acompanyades de la documentació completa, fins a exhaurir el pressupost.   

Presentació telemàtica i atenció telefònica   

Les persones interessades poden sol·licitar l’ajut fins el 30 de setembre de 2020 preferentment a través de mitjans electrònics i consultar tota la informació sobre aquest ajut al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.   

També s’ha posat en funcionament un número d’atenció telefònica específic (900 922 841) per atendre  les persones interessades en optar aquest ajut i assessorar-les. L’atenció telefònica serà de 9 a 14 hores. 

Enllaç per accedir a la tramitació.

Potser t'agradaria compartir ...