Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

21-01-2020

L'Ajuntament cedeix 7 cavalls decomissats l’any 2017 a l'associació FAADA

Potser t'agradaria compartir...

L'Ajuntament cedeix 7 cavalls decomissats l’any 2017 a l'associació FAADA

Al juny de l'any passat l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys va demanar ajuda a FAADA (Fundación para el Asesoramiento y Acción en Defensa de los Animales) per gestionar el trasllat i posterior adopció de 7 cavalls que havien estat decomissats gairebé dos anys per ordre del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

 

El decomís va tenir lloc al novembre de l'any 2017 en una finca particular del Papiolet que acumulava animals, entre els quals gossos i cavalls, i es trobaven en un greu estat de desnutrició. La finca no tenia els permisos necessaris ni les condicions per allotjar aquests animals.

 

Es va fer la pertinent denúncia per maltractament i l'ajuntament va quedar a càrrec de la seva manutenció i cura fins que l'expedient quedés tancat. Per als cavalls, es va demanar la col·laboració a una hípica propera a Bellvei, on van tenir cura dels animals, nou cavalls i un mul, fins a la retirada el 15 de juliol del 2019. Tres dels cavalls (dos cavalls i un mul) van ser venuts en el moment de la retirada i ja no va ser necessari transportar-los a la nova llar.

 

Durant aquest temps l'ajuntament ha estat pagant 210 €/animal mensuals, sense iva, per tenir els animals ben atesos. Un cop tancat l'expedient, l'ajuntament va demanar la col·laboració de FAADA per reubicar els animals i donar-los en adopció. La retirada dels cavalls que quedaven el dia 15 de juliol, tot i comptar amb la col·laboració del cos d’agents rurals i personal del refugi, va ser difícil i perillosa. Els animals estaven molt forts (menjaven sense fer cap tipus d'exercici), i molt trastornats psicològicament.

 

Els cavalls presentaven problemes de comportament i maneig, fruit suposadament d'haver estat tancats tant de temps, amb algunes estereotípies com donar cops de peu a les portes, moure el cap repetidament, caminar en cercles dins del box, etc. També presentaven problemes en les peülles. A alguns d'ells no se'ls hi havien retallat i presentaven problemes per caminar pel dolor que els suposava.

 

En canvi, la seva condició corporal era correcta. Segons Laura Riera, responsable de cavalls a FAADA, explicava que "és la primera vegada que veig que els èquids pugen al camió tan de pressa, els hem hagut d'anar parant perquè no es fessin mal, semblava que volguessin marxar d'allà el més ràpidament possible".

 

Els cavalls van ser traslladats al refugi Mas Casanova i ja han rebut atenció veterinària. Allí s’encarregaran no només d'alimentar-los, sinó de tenir cura de les peülles, de què tinguin una nutrició adequada a les seves necessitats, de què disposin d'un recinte a l'aire lliure on puguin córrer i relacionar-se, i de què rebin el tracte que es mereixen i poder donar-los en adopció. El nou cost és de 150 €/animal (sense iva).

 

FAADA ha traslladat la felicitació a l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys tant per l'actuació del decomís com per la retirada dels cavalls d'aquesta hípica.

 

Qualsevol persona interessada en acollir un o diversos animals, pot posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys.

 


Caramelo: Nascut el 2002. És molt afectuós no va muntat però és ideal per nens, per l'estatura i caràcter.
Zorro: Nascut el 2008 creuat d'espanyol. Dolç i sociable.
Triana: Nascut el 2002. És molt afectuós no va muntat però és ideal per nens, per l'estatura i caràcter.
Bienvenida: Nascuda el 2009 creuada d'espanyol. Té una deformitat a la mà dreta i coixeja. Actualment s’ha retallat els casc dues vegades per anar-lo reconduint però encara està coixa, pot ser que no es recuperi perquè és la que tenia la deformitat més gra
Triana LXXI: Euga torda d’entre 15 i 20 anys.
Poltre 1
Poltre 2
Potser t'agradaria compartir...