Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

08-01-2020

Sant Jaume tindrà Parc 1 d’octubre

Potser t'agradaria compartir ...   
Sant Jaume tindrà Parc 1 d’octubre

L’1 d’octubre de 2017 va ser sens dubte un dia per recordar en molts sentits, atès que tots els catalans amb dret a vot, van ser cridats pel Parlament de Catalunya a un referèndum per decidir al respecte de la independència de Catalunya. Aquell dia una majoria de Catalans van anar a votar seguint el mandat del Parlament, tot i que el Tribunal Constitucional va declarar el referèndum com a inconstitucional.

 

Molts veïns i veïnes del municipi del Sant Jaume dels Domenys van proposar-se fer possible la celebració del referèndum, ja des del dia anterior amb tot un seguit d’actes a la Casa de Cultura i també durant tot el dia de les votacions. Al carrer de la Germanor es va viure una unió, cooperació i fraternitat entre conciutadans per un objectiu comú mai vista i difícil d’oblidar.

 

A data d’avui la resposta de l’Estat espanyol ha consistit en la repressió i la persecució dels representants polítics i dels activistes independentistes a Catalunya. L’equip de govern es mostra molt preocupat per les vulneracions que s’estan produint pel que fa al dret a un judici just, al dret a reunió i manifestació, al dret de participació pública i al dret a la llibertat i a la seguretat de les persones, inclosa la detenció arbitrària. És per això que l’ajuntament de Sant Jaume dels Domenys es manifesta a favor del diàleg amb les institucions de l’Estat per la solució del conflicte mitjançant exercir el dret d’autodeterminació i també per exigir la llibertat de tots els presos i preses polítics i el retorn de tots els exiliats i exiliades.

 

La celebració del referèndum va ser un acte de dignitat col·lectiva i per això i per tot l’exposat el Ple de l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys celebrat el 16 de desembre va aprovar els següents acords:

1. Donar nom de “Parc 1 d’Octubre” al parc que hi ha ubicat davant de la Casa de Cultura.

2. Incorporar la nova denominació del “Parc 1 d’Octubre” al nomenclàtor municipal.

3. Instal·lar una placa commemorativa al nou parc en un termini de 30 dies.

 

El resultat de la votació va ser de 5 vots a favor d’Esquerra Republicana i d’Endavant Sant Jaume i 5 vots en contra de Convergents i del PSC. Al Ple no va poder assistir-hi una regidora d’Esquerra i la moció va ser aprovada pel vot de qualitat de l’Alcalde, Joan Ignasi López.

 


200108 Parc 1O - 2.jpg
Potser t'agradaria compartir ...