Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

02-08-2019

Campanya "Malamente" per la seguretat de les joves

Potser t'agradaria compartir ...   
Campanya "Malamente" per la seguretat de les joves

Des de la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut s’ha posat en marxa la campanya #Malamente, que vol assenyalar algunes violències quotidianes que les noies pateixen només pel fet de ser-ho, i que costen de reconèixer socialment com a violències sexuals perquè estan normalitzades.

 

Un dels objectius de la campanya és incidir en les agressions sexuals que tenen lloc en els espais d’oci nocturn juvenil, com són les conductes de lligar de forma invasiva o d’opinar sobre el cos d’una noia. La campanya està dirigida tant als nois responsables d’aquestes agressions sexuals com als nois que, en la mesura que no actuen per aturar-les, es converteixen en còmplices de les violències sexuals.

 

Amb la presentació de la campanya #Malamente, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha donat el tret de sortida a les diferents accions emmarcades en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

 

L’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys està molt sensibilitzat amb aquesta problemàtica i recolza totes les iniciatives que es duen a terme per combatre les conductes violentes i discriminatòries.

 

Per la Festa Major de Sant Jaume es va muntar el Punt lila durant la festa de la Nit Jove. Els Punts liles són espais destinats a informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics d'oci i festius (festes majors, festivals, actuacions musicals, oci nocturn, ...).

 

Podeu llegir més informació de la campanya al web de la Generalitat.

Potser t'agradaria compartir ...