Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

27-06-2019

Divendres, 28 de juny, Liceu a la fresca al pati de l'escola

Potser t'agradaria compartir...

Divendres, 28 de juny, Liceu a la fresca al pati de l'escola

En aquesta 5a edició, el Gran Teatre del Liceu tornarà a acostar l'òpera als municipis catalans amb la iniciativa Liceu a la Fresca, un projecte que arriba per primer cop a totes les comarques de Catalunya. TV3 tornarà a col·laborar amb l'activitat amb la transmissió, pel 33, de l'òpera "Tosca", que s'està representant al Gran Teatre del Liceu de Barcelona del 9 al 28 de juny.

 

La transmissió es seguirà simultàniament en 255 municipis, dels quals 221 catalans. Els presentadors de la transmissió, en directe, des de l'Arc de Triomf de Barcelona, seran Carolina Rosich i Jofre Font, que explicaran elements clau de "Tosca" per entendre més bé l'obra.

 

El Liceu a la fresca és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractiu i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l’òpera, assistint d’una manera única, propera i informal a una funció al Liceu: El Liceu de Tots. L'objectiu és difondre la música i l'ópera añ major nombre de ciutadans, ampliant així la cultura operística.

 

Amb “Tosca”, l’odi, l’amor, la passió, la violència i la religió van de bracet en aquesta obra mestra del compositor Giacomo Puccini. Viure per l’art i morir per l’amor són les dues constants de “Tosca”, el triangle visceral perfecte entre Cavaradossi, Tosca i Scarpia, en el context dels temps convulsos de la Roma envaïda per Napoleó.

 

A la mitja part es servirà coca i cava als assistents.

Potser t'agradaria compartir...