Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

13-02-2019

L'escola els Quatre Vents ensenya les matemàtiques en moviment

Potser t'agradaria compartir...

L'escola els Quatre Vents ensenya les matemàtiques en moviment

Des de l’inici del curs 2018-2019 que l’Escola Els Quatre Vents implementa el projecte “Matemàtiques en moviment” amb l’objectiu d’ajudar el alumnes a entendre les matemàtiques com una part important de la seva vida quotidiana.

L’innovador projecte pretén que els i les alumnes entenguin i relacionin amb el seu dia a dia els conceptes matemàtics que es treballen a la classe, tot guiant-los per a què tot el que aprenguin ho puguin posar en pràctica al seu dia a dia, gaudint,  interpretant  i entenent  les matemàtiques amb jocs amb activitat física al pati.

Després d’uns cursos de portar-ho a la pràctica de forma puntual, aquest curs ja s’està fent a cada unitat de programació. Els i les alumnes treballen les matemàtiques amb moviment, com a mínim, un o dos cops cada unitat de programació. Aquesta forma d’aprenentatge demostra que els i les alumnes milloren els resultats en matèria de matemàtiques.

Es va considerar que la millora de resultats obtinguda era motiu de fer extensiu el projecte a altres escoles i es va convidar a un cicle de jornades de portes obertes a totes les escoles del voltant. Durant les 3 sessions de portes obertes per a centres, es va rebre la visita de representants de poblacions veïnes com Banyeres, Llorenç, l’Arboç, Albinyana, Torredembarra, Altafulla, Cunit, Santa Oliva, La Bisbal, Tarragona o Masllorenç.

El dimecres dia 6 de febrer i seguint amb les jornades de presentació del Projecte d'Innovació "Matemàtiques en Moviment" es va rebre la visita d’una vintena d’inspectors d'ensenyament de l'àrea de matemàtiques d'arreu de Catalunya, que després de veure i participar dels jocs i de les proves que els nens i nenes de 5è estaven fent a la pista de l’escola, es van reunir amb l'equip impulsor per fer la presentació del projecte. Es preveu que el dia 20 de febrer, també es desplacin fins a l’escola els inspectors d'educació física d'arreu de Catalunya per conèixer de primera mà el funcionament del projecte. 

La direcció i els docents de l’escola han impulsat aquest projecte amb la col·laboració dels pares i mares d’alumnes i l’ajuntament.


190213 Matemàtiques en moviment 02.JPG
190213 Matemàtiques en moviment 03.JPG
190213 Matemàtiques en moviment 04.JPG
Potser t'agradaria compartir...