Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

25-01-2019

Circulació de gossos per espais públics

Potser t'agradaria compartir...

Circulació de gossos per espais públics

Tenir una mascota a casa pot aportar beneficis que milloren la qualitat de vida dels que hi viuen. Estudis realitzats indiquen que tenir un animal de companyia té efectes positius en la salut mental i física.

 

En els cas dels gossos, aquests necessiten fer activitat física a l’exterior. Cal treure’ls a passejar i això comporta seguir unes normes que es recullen en l’ordenança reguladora de la convivència ciutadana i del bon ús dels espais públics aprovada a Sant Jaume dels Domenys l’any 2006.

 

En el seu article número 36 s’estableix que els animals de companyia que circulin per la via pública han de fer-ho acompanyats i conduïts per persones que en siguin responsables, lligats amb corretja i, si la perillositat és previsible per la seva naturalesa o característiques, amb morrió.

 

En el Ban publicat el dia 21 de gener, es recorda a tots els propietaris de gossos, que no poden circular lliurement pels espais propers a zones urbanes ni dins d’aquestes, sinó que ho han de fer d’acord amb el que es disposa en aquest article número 36.

 

Es prega la col·laboració de la ciutadania i que es respectin les normatives establertes per tal d’evitar situacions de risc que es poden evitar seguint aquestes senzilles disposicions.

 

Potser t'agradaria compartir...