Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

20-12-2018

Informació sanitària important: Prevenim la Pesta Porcina Africana

Potser t'agradaria compartir ...   
Informació sanitària important: Prevenim la Pesta Porcina Africana

Arran de la situació de la malaltia Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, i especialment amb la declaració d’aquesta a Bèlgica, des del Departament d’Agricultura s’estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció en el nostre territori.

 

La PPA és una malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta el porc domèstic i al porc senglar i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes càrnics derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i vehicles de transport de bestiar.

 

Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana, on el sector porcí és molt rellevant.

 

El Departament d’Agricultura demana la col·laboració de la ciutadania, en especial dels caçadors, usuaris del medi i viatgers, i fa difusió de la informació que podeu llegir en el cartell i el tríptic que s’adjunten.

 

Unes de les actuacions clau per prevenir la propagació de la malaltia són:

-       - En cas de trobar un senglar mort, no tocar-lo ni apropar-se i trucar el telèfon dels Agents Rurals per comunicar la ubicació.

-        - No donar de menjar els porcs senglars.

 

Cal recordar que la prevenció de la Pesta Porcina Africana és cosa de tots i que, per tant, és molt important seguir les instruccions del material divulgatiu que s’adjunta i extremar les mesures de bioseguretat per impedir l’entrada d’aquesta malaltia a Catalunya.

Potser t'agradaria compartir ...