Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

13-11-2018

Exposició per la Setmana Europea de la prevenció de residus

Potser t'agradaria compartir...

Exposició per la Setmana Europea de la prevenció de residus

La setmana del 17 al 25 de novembre es celebrarà  “La Setmana Europea de Prevenció de Residus”. El seu objectiu és organitzar arreu de tota Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus donant a conèixer estratègies i polítiques de la Unió Europea en aquesta matèria. Durant aquests dies Europa fomentarà accions sostenibles per tal de reduir els residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus quant a consum i producció. En definitiva s’uniran esforços per tal de lluitar tots plegats contra els efectes evidents del canvi climàtic.

 

Un dels compromisos dels membres de la Unió Europea és el d’arribar l’any 2025 a una taxa de recollida selectiva del  55%. Hores d’ara el nostre territori està molt lluny d’aquesta fita.

 

El Municipi de Sant Jaume dels Domenys, durant aquesta setmana, s’uneix a aquesta iniciativa amb l’exposició “Residu Matèria de Primera”, cedida per la Diputació de Tarragona. Aquesta exposició mostra d’una forma gràfica les possibilitats de l’ecodisseny en l’aprofitament de residus, algunes xifres orientatives i intenta crear consciència de la necessitat de millorar la recollida selectiva.

 

Durant quatre dies, del 20 al 23 de novembre, passaran per l’Exposició els nens de l’escola Els Quatre Vents de Sant Jaume. Mitjançant una sèrie de jocs, acompanyats de material audiovisual , faran una visita guiada de l’exposició a la Casa de Cultura, on estarà instal·lada. Està prevista l’assistència, per grups, dels i les 210 alumnes de l’escola que cursen des de  primer fins a sisè curs de primària.

 

Aquesta exposició és una més de les activitats i campanyes que s’impulsen des de l’ajuntament per conscienciar la població sobre la conveniència i la necessitat de prendre part activa en la separació des residus que generem i del correcte reciclatge dels materials que utilitzem. Al llarg de l’any el personal contractat per informar al veïnat ha dut a terme diferents campanyes, des de presentacions a l’escola, conferències o xerrades, fins a la instal·lació de carpes o la visita porta a porta a tots els habitatges per informar i atendre els dubtes que els han fet arribar.

 

L’exposició restarà oberta per a qualsevol altra persona que estigui interessada, tot contactant amb l’Ajuntament.

 

Potser t'agradaria compartir...