Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

09-10-2018

Clouen les Primeres Quinquennals de la Mare de Déu dels Arquets

Potser t'agradaria compartir...

Clouen les Primeres Quinquennals de la Mare de Déu dels Arquets

Diumenge, 7 d’octubre, van cloure les primeres Quinquennals de la Mare de Déu dels Arquets, que es van iniciar el diumenge anterior, dia 30 de setembre, amb la processó de trasllat de la imatge de la Verge des de l’ermita fins a l’església parroquial, presidida per el sr. Arquebisbe de Tarragona.

 

Durant una setmana s’han celebrat molts actes de tot tipus, que van incloure celebracions religioses, culturals i populars, entre els quals, la rebuda de la imatge amb la participació dels grups de cultura popular del municipi, com el Ball de Bastons, els Gegants i Gralles, el Ball de Diables i l’Espantarucs.

 

Es va fer una exposició de fotografies antigues cedides per el veïnat i de dibuixos fets per alumnes de la classe de religió de l’escola els Quatre Vents, que tenien com a temàtica la Mare de Déu dels Arquets.

 

Dimarts i dijous es van fer sendes conferències, “Maria, Arca de la Nova Aliança”, a càrrec de Mn. Rafael Serra i Abellà, Delegat Diocesà de Litúrgia, i “Mateu Farina (1990-2009), una vida acompanyada de Maria, Jove testimoni cristià per als joves d’avui”, a càrrec del rector de Sant Jaume, Mn. Xavier Roig i Rovira.

 

Divendres i dissabte es van fer concerts a l’església, amb la participació de la Coral Llinyola i la Gornal i dels alumnes de l’Escola de Música Contrapunt.

 

Dissabte també, va tenir lloc la Missa Rociera amb el cor Aires de las Marismas i en acabar es va fer un multitudinari sopar popular.

 

Diumenge al migdia, després de la missa solemne amb cant dels goigs i veneració d ela imatge, es va fer la processó de retorn a la seva ermita.

 

Èxit rotund de participació, tant dels que van col·laborar en qualsevol del actes com de públic assistent. L’ajuntament, que va cedir espais i va cooperar en el desenvolupament de les activitats, desitja que l’any 2023 es puguin celebrar les Segones Quinquennals amb el mateix ressò i reeiximent.

 

Podeu veure més fotografies aquí


181009 Quinquennals 04c.jpg
181009 Quinquennals 05.jpg
181009 Quinquennals 44.jpg
181009 Concert Contrapunt.jpg
181009 Sopar popular.jpg
Potser t'agradaria compartir...